Pretul mobilei in Romania va creste anual, in urmatorii sapte ani, cu 5-7 procente, pentru a se alinia la media europeana, fata de care in prezent pretul mobilei din Romania este de doua ori mai mic, a declarat proprietarul grupului Mobexpert, Dan Ş
Pretul mobilei in Romania va creste anual, in urmatorii sapte ani, cu 5-7 procente, pentru a se alinia la media europeana, fata de care in prezent pretul mobilei din Romania este de doua ori mai mic, a declarat proprietarul grupului Mobexpert, Dan Şucu, citat de Mediafax."Potrivit unui studiu al Eurostat, mobila din Romania este cea mai ieftina din Europa, mai ieftina decat in Bulgaria, Ungaria sau Cehia. Dupa aderarea la Uniunea Europeana, preturile vor tinde sa se alinieze la aceeasi valoare, si din acest motiv estimez o majorare a pretului mobilei", a afirmat Şucu.Un alt factor care va determina cresterea preturilor este majorarea costurilor de productie. "In momentul de fata, toate cheltuielile de productie a mobilei sunt in crestere exploziva. S-a scumpit atat manopera, cat si materia prima", a adaugat proprietarul Mobexpert.Dan Şucu a precizat ca, in prezent, piata interna este cea care aduce profituri producatorilor de mobila, pentru ca deprecierea euro in raport cu leul a facut ca exporturile sa devina neprofitabile."Cand este vorba de exportul de mobila, lucrurile sunt dezastruoase. In momentul de fata, exportul, care in urma cu cativa ani era principala sursa de profit, este generator de pierderi serioase. In 2004, Mobexpert exporta 55% din productie. In acest an, vom exporta sub 25% din ceea ce producem", afirma Şucu.Grupul Mobexpert este unul dintre cei mai importanti producatori de mobilier din Romania si detine doua marci, respectiv Mobexpert, cu hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office, cu mobilier pentru birou si colectivitati.Mobexpert, care are in prezent cinci hipermarketuri in Romania si unul in Bulgaria, si-a propus ca pana in anul 2011 sa deschida alte 20 de magazine de mare suprafata in tara, la care se vor adauga alte cinci in strainatate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.