Muncitoarele tunisiene cazate la Moneasa au urme de ace de seringa pe brate si abdomen, medicii de la Spitalul Judetean Arad neexcluzind posibilitatea ca acestea sa se fi drogat.

Mai multe dintre cele 11 tunisiene de la Moneasa care au ajuns duminica la Spitalul Judetean Arad cu simptome de intoxicatie au pe abdomen si brate urme de intepaturi, posibil de la ace de seringa. Femeile nu au fost cooperante cu medicii privind depistarea naturii intoxicatiei, au declarat surse medicale citate de MEDIAFAX. Rezultatele analizelor toxicologice vor fi finalizate cel mai tirziu marti.

Potrivit unor surse din cadrul complexului hotelier Moneasa, unde erau cazate tunisienele, femeile ar fi avut si comportament turbulent in camerele de hotel, unde ar fi rupt perdele, ar fi mutat mobila si ar fi mizgalit pereti.

Directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Arad (ASP), dr. Gabriela Tirle, a exclus varianta conform careia femeile ar fi fost intoxicate in urma consumului de alimente, potrivit NewsIn. O alta varianta luata in calcul de medici, conform declaratiilor uneia dintre muncitoare, este aceea ca unele femei ar fi luat medicamente pentru adaptarea la clima specifica Romaniei si acestea ar fi avut o reactie toxica in combinatie cu alcoolul.

O tunisiana de 24 de ani a murit, iar alte 11 colege au fost internate la spitalul din Arad, dupa o noapte petrecuta la discoteca hotelului din Moneasa, unde erau cazate. Femeile venisera sa munceasca in Romania, la fabrica de cablaje auto din Ineu, Arad. (B.P.)