Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca, in opinia sa, este nefiresc ca fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, sa afirme ca nu exista resurse pentru finantarea Legii pensiilor initiate de PSD, in timp ce Guvernul afirma contra
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca, in opinia sa, este nefiresc ca fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, sa afirme ca nu exista resurse pentru finantarea Legii pensiilor initiate de PSD, in timp ce Guvernul afirma contrariul."Vreau sa imi exprim nedumerirea fata de modul in care la nivelul Ministerului de Finante se apreciaza resursele de finantare pentru pensii. Nu stiu daca este vorba despre o nemultumire a domnului Vladescu fata de pozitia in care se afla acum Ministerul Finantelor sau e o problema personala cu domnul Vladescu, dar mi se pare nefiresc ca, pe de o parte, Guvernul sa spuna ca exista resurse pentru Legea pensiilor promovata de PSD si, pe de alta parte, un personaj important si influent, cum e domnul Vladescu, sa spuna contrariul", a precizat Geoana. Liderul PSD a apreciat ca ar fi foarte bine ca premierul Tariceanu sa-si cheme la ordine ministrii din Cabinet si sa reconfirme sursele de finantare pentru Legea pensiilor. Geoana a dat, totodata, asigurari ca PSD va veghea la discutia despre bugetul pe 2008 ca resursele pentru pensii sa fie identificate si Legea pensiilor sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2008, asa cum a fost stabilit. Ziarele au relatat in editiile de luni ca majorarea pensiilor si constructia bugetara pe 2008 au facut obiectul unor divergente intre ministrul de Finante, Varujan Vosganian, si Sebastian Vladescu, secretar de stat in cadrul aceluiasi minister. Din acest motiv, Vladescu a decis sa renunte, pana la sfarsitul anului, la functia de secretar de stat din Finante. "Avem viziuni diferite. Cresterea pensiilor este nesustenabila. Nu stiu care sunt sursele de finantare, iar alegerea salariului mediu brut ca parametru de majorare este o mare capcana. Voi pleca, pentru ca nu mai am ce face aici", a declarat Sebastian Vladescu, citat de presa centrala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.