Trei bucuresteni, mama, tata si fiu si-au pierdut viata, ieri, dupa ce un plop de 40 de ani si cu o inaltime de aproximativ 20 metri s-a prabusit peste masina cu care calatoreau.
Alti doi pasageri, ocupanti ai aceleiasi masini au fost gr
Trei bucuresteni, mama, tata si fiu si-au pierdut viata, ieri, dupa ce un plop de 40 de ani si cu o inaltime de aproximativ 20 metri s-a prabusit peste masina cu care calatoreau.
Alti doi pasageri, ocupanti ai aceleiasi masini au fost grav raniti. Tragicul eveniment s-a produs la iesirea din localitatea Basarabi spre Poarta Alba, in judetul Constanta. Purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, inspector Crina Chirea, a declarat ca in urma prabusirii copacului si-au pierdut viata Maria Olteanu, in varsta de 40 de ani, Florica Olteanu, in varsta de 38 de ani, si fiul lor, M.O., in varsta de cinci ani, toti din Bucuresti. Totodata, alti doi tineri, sot si sotie, Marinela Stefan, in varsta de 22 de ani, si Marius Alexandru, in varsta de 24 de ani, care se aflau pe bancheta din spate, au fost grav raniti, aflandu-se sub supraveghere medicala. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Constanta, dr. Florian Stoian, a declarat ca tanara este internata la Ortopedie cu fractura de bazin, de rotula, de femur si un traumatism abdomnial si pelvian, cu suspiciuni de perforatie de organe, iar sotul ei are fractura de femur si un traumatism cranio-cerebral, avand format un cheag de sange la creier, fiind internat la Neurochirurgie. Potrivit Mediafax, starea celor doi este stabila, dar medicii se vor putea pronunta cu exactitate peste 24 de ore, timp in care acestia vor fi sub supraveghere permanenta.
Pareri diferite
Primarul din Basarabi, Nicolae Crivineanu, a declarat ca un plop urias vechi de 40 de ani a cazut peste o Dacie care se indrepta spre Bucuresti dinspre Litoral. In masina se aflau cinci persoane, trei dintre acestea murind, iar alte doua fiind ranite grav. In cadere, plopul a rupt si firele de tensiune de pe partea stanga, a adaugat primarul. Edilul a precizat, de asemenea, ca vantul nu a batut foarte tare in momentul accidentului - respectiv cu 40 - 50 km/ora. Crivineanu a explicat, citat de Mediafax, ca responsabilitatea pentru taierea plopului nu apartine primariei pe care o conduce, el aflandu-se in extravilan. La randul sau, directorul Administratiei Drumurilor Constanta a explicat, citat de Mediafax, ca plopul care a cazut peste masina nu era putred si nu trebuia taiat in mod normal, el sustinand ca pomul a fost smuls cu tot cu radacini din cauza vijeliei puternice.
Demisie la Administratia Drumurilor
Directorul adjunct de la Administratia Drumurilor Constanta, Alexandru Cretu, responsabil cu intretinerea drumului, si-a inaintat demisia in urma acestui tragic eveniment, fara sa ofere vreo motivatie. La randul sau, seful institutiei, Jean Paul Turcan, a declarat ca adjunctul sau trebuia sa ii prezinte un raport de activitate, lucru pe care nu l-a facut. El a precizat ca din verificarile pe care le-a facut inclusiv la fata locului, copacul nu era batran, dar avea radacinile putrezite si a fost daramat de vantul puternic. Potrivit NewsIn, Turcan a mai spus ca exista o situatie de la inceputul acestui an, potrivit careia 250 de pomi de pe tronsonul de drum pe care s-a intamplat accidentul ar fi trebuit taiati. El sustine ca AND nu a putut taia copacii chiar daca exista un program in acest sens din luna februarie, deoarece nu a avut aprobarea Ocolului Silvic. In opinia lui Turcan, angajatii de la sectia Constanta a Directiei de Drumuri si Poduri nu si-au facut datoria si risca sa fie sanctionati. In acest sens directorul general al AND Constanta a anuntat ca va demara o ancheta interna si ii va trage la raspundere pe toti angajatii care nu si-au facut datoria, respectiv, nu au semnalizat copacii care prezinta semne de boala si trebuie taiati. Mai mult, directorul a solicitat echipelor de interventie sa verifice copacii de pe marginea drumurilor si sa semnaleze locurile in care ar putea aparea pericole. Seful Directiei Silvice Constanta, Gheorghe Caragheorghe, sustine ca nu a existat o solicitare din partea Administratiei Nationale de Drumuri Constanta pentru taierea copacilor bolnavi de pe DN22 C, unde s-a produs accidentul. "O singura data ne-au cautat in iunie, pentru un copac de pe DN39 Constanta - Mangalia si am raspuns solicitarii in cateva zile. Pentru DN22C (n.r. - Cernavoda-Medgidia-Basarabi) nu ne-au mai cautat si acum dau vina pe noi?!", a declarat directorul. El a precizat, totodata ca taierea copacilor se face cu aprobarea Institutului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoresc Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.