Imediat dupa meciul CFR Cluj - "Poli" Timisoara, sefii gruparii banatene au anuntat ca s-au inteles cu Dinamo pentru trecerea in "Groapa" a lui Jonathan McKain si Mihaita Plesan, pentru 1.000.000 de euro, plus cate 50% din viitoarele transferuri,
Imediat dupa meciul CFR Cluj - "Poli" Timisoara, sefii gruparii banatene au anuntat ca s-au inteles cu Dinamo pentru trecerea in "Groapa" a lui Jonathan McKain si Mihaita Plesan, pentru 1.000.000 de euro, plus cate 50% din viitoarele transferuri, varianta confirmata si de boss-ul bucurestenilor, Nicolae Badea. Situatia s-a schimbat radical ieri: Plesan s-a inteles cu Steaua, iar McKain nu vrea sa plece de la "Poli"!
"In mare parte am stabilit detaliile transferurilor cu Dinamo, insa mai urmeaza o serie de negocieri in ceea ce priveste contractele de joc. Nu putem spune ca transferurile sunt perfectate suta la suta, dar este undeva in jur de 95 la suta. Nu se pune problema unor imprumuturi, ci doar a unor transferuri definitive", spunea Marian Iancu, boss-ul lui "Poli", dupa meciul de la Cluj. Ajuns ieri in Bucuresti pentru a-si negocia contractul cu Dinamo, Plesan a fost contactat de Steaua si a decis sa accepte oferta gruparii din Ghencea! Plesan s-a intalnit ieri dimineata cu directorul general al lui Dinamo, Cristian Borcea, si cu impresarul Victor Becali, iar apoi s-a dus la imobilul din Aleea Alexandru al lui Gigi Becali. "M-am inteles cu Iancu. L-am vrut de mult timp cu Mihaita. Am vazut ca Plesan era sa ajunga la Dinamo si m-am decis sa-l iau. Mi-a placut cum a jucat cu CFR. L-am sunat, am negociat, s-a sucit si i-am spus: <<Vino si lasa-l pe Borcea!>>. Am oferit doar bani Timisoarei", a spus Gigi Becali, care a precizat ca Plesan a semnat deja un contract pentru cinci ani, cu un salariu anual de 120.000 de euro. "Am ales cu sufletul. Steaua e echipa mare, conteaza foarte mult ca Hagi e antrenor la Steaua. Imi doresc sa castig tot cu Steaua. Sunt convins ca daca alegeam Steaua acum doi ani si jumatate eram mult mai sus in cariera, dar omul mai face si greseli", a spus Plesan. Chiar daca nu a dezvaluit suma transferului, se pare ca Gigi Becali a platit aproape 2.000.000 de euro pentru Plesan. Fotbalistul era al lui "Poli", dar Iancu mai avea de platit 500.000 de euro lui Dinamo, plus alte 500.000 de euro daca l-ar fi vandut pe jucator fara acordul clubului din "Groapa"! "Dinamo si Timisoara sunt coproprietarele jucatorului, iar noi suntem sensibili la orice oferta venita din partea lui Dinamo. Depinde insa de dorinta jucatorului. Nu am spus niciodata ca e exclus sa ajunga Plesan la Steaua, depinde ce vrea jucatorul", a afirmat ieri Iancu, inainte de perfectarea transferului lui Plesan la Steaua. Plesan fost legitimat la Dinamo in turul sezonului 2005/2006, cand a fost achizitionat de la Univ. Craiova, insa in ianuarie 2006 a fost cedat la "Poli" Timisoara, unde a fost dorit de antrenorul de atunci al banatenilor, Gheorghe Hagi. In sezonul 2006/2007, Plesan a marcat de trei ori pentru "Poli", reusind acelasi numar de goluri in primele doua etape ale editiei 2007/2008 a Ligii I.
McKain nu vrea la Dinamo
Dan Stalinescu, reprezentantul lui McKain, a declarat ieri ca fundasul australian al lui "Poli" Timisoara nici nu vrea sa auda de oferta de la Dinamo si va ramane la gruparea banateana. "In acest moment sunt in drum spre Timisioara, impreuna cu Jon. Este adevarat, cei de la Timisoara au negociat cu Dinamo pentru Jon, dar fotbalistul nici nu vrea sa auda de aceasta oferta. Va ramane la Timisoara. Timisorenii nu s-au gandit la partea financiara, ci au vrut probabil sa-i faca un bine lui Jon, pentru ca ar avea posibilitatea sa joace in Liga Campionilor. Cred ca toata manevra a plecat de la fostul impresar Marcel Popescu, cel care a discutat cu oficialii celor doua cluburi, fara a avea acceptul lui Jon. La Cluj, Jon a fost urmarit din tribune de antrenorul secund de la Werder Bremen, echipa care il doreste", a spus Stalinescu. Alegerea lui McKain are legatura si cu faptul ca el termina la vara contractul cu "Poli" si poate pleca mult mai avantajos din postura de jucator liber. Internationalul australian Jonathan McKain s-a transferat la "Poli" Timisoara in vara anului 2005, de la FC National. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.