Cresterea pretului petrolului ar putea conduce la majorarea inflatiei din zona euro peste 2%, in acest an, dar perspectivele privind dezvoltarea economica a regiunii se mentin favorabile, a aratat ieri Banca Spaniei, citata de Reuters, relateaza Medi
Cresterea pretului petrolului ar putea conduce la majorarea inflatiei din zona euro peste 2%, in acest an, dar perspectivele privind dezvoltarea economica a regiunii se mentin favorabile, a aratat ieri Banca Spaniei, citata de Reuters, relateaza Mediafax. Banca Centrala Europeana are ca obiectiv o inflatie sub 2%, dar apropiata de acest nivel."Probabil ca in urmatoarele luni evolutia componentei energetice ar putea determina, temporar, o inflatie de peste 2%, dupa sezonul de vara", se arata in raportul lunar al bancii nationale spaniole. Factorii de risc depind, in principal, de cotatiile materiilor prime si de evolutia etapei actuale de crestere economica, se mai spune in raport.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.