PC nu agreeaza nici o initiativa legislativa noua prin care sa se reglementeze privatizarea societatii Daewoo Automobile Craiova.

Vicepresedintele PC Codrut Seres a declarat ieri ca partidul sau se opune elaborarii unei legi care sa reglementeze privatizarea societatii Daewoo Automobile Craiova, sustinind ca in acest caz se incearca aruncarea responsabilitatii „in spatele Parlamentului Romaniei". „In acest moment nu se impune o lege care sa fie aprobata de Parlament pentru privatizarea Daewoo. Prin aceasta intentie se urmareste ca cineva sa se spele pe miini. Daca exista o comisie cu atributii in acest domeniu, platita pentru asta, nu stiu de ce trebuie sa arunci responsabilitatea in spatele unei noi legi", spune Seres. In opinia liderului conservator, Guvernul, care are toate pirghiile legale, „este cel care trebuie sa-si asume responsabilitatea privatizarii Daewoo Automobile Craiova".

Comisia de privatizare a companiei Automobile Craiova a solicitat grupului american Ford, singurul ofertant pentru preluarea uzinei auto, sa imbunatateasca oferta financiara, iar trecerea societatii in proprietate privata este preconizata a se materializa printr-o lege speciala. Tot Comisia de privatizare este cea care a solicitat Guvernului elaborarea acestei legi speciale.