PD si PLD ameninta cu o motiune de cenzura pe tema bugetului, iar PSD ii cere lui Tariceanu sa-si cheme ministrii la ordine dupa ce Vladescu a anuntat ca demisioneaza din Guvern.

Fostul ministru al Finantelor, actual secretar de stat, Sebastian Vladescu, a anuntat ca intentioneaza sa demisioneze din cauza divergentelor cu actualul ministru, Varujan Vosganian, pe tema majorarii pensiilor si a bugetului pe 2008. Anuntul lui a involburat spiritele politice. PD si PLD au reamintit ieri ca au cerut explicatii cu privire la resursele financiare pentru majorarea pensiilor si ameninta cu o motiune de cenzura la adresa Guvernului. „Vom depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului daca acesta se abate de la programul de guvernare", a declarat ieri presedintele executiv al PD Adriean Videanu, criticind in special reducerea TVA la anumite produse. „Astfel distrugem intreaga filosofie de cota unica", sustine Videanu.

La rindul lor, liberal-democratii sustin ca asteapta intii fundamentarea in amanunt a bugetului pe 2008 si in functie de asta se gindesc si ei la o motiune de cenzura. Potrivit presedintelui PLD, Theodor Stolojan, exista insa deja fisuri in proiectul de buget anuntat de ministrul Vosganian. Se refera la cresterea ponderii veniturilor bugetare reflectate in PIB, despre care Vosganian a anuntat ca va creste de la 32 la 37%. „Acesta este un miracol", spune Stolojan.

A sarit imediat si liderul PSD, Mircea Geoana. „Cred ca ar fi bine ca premierul Tariceanu sa-si cheme la ordine ministrii si sa reconfirme sursele de finantare pentru pensii", spune Geoana, comentind ca „este nefiresc" ca Vladescu sa contrazica ceea ce spune Guvernul din care face parte.

Intr-un interviu acordat NewsIn duminica, Vladescu a anuntat ca a decis sa demisioneze din Guvern, din cauza divergentelor pe care le are cu ministrul Varujan Vosganian pe tema bugetului pe 2008 si a faptului ca nu exista resurse financiare pentru cresterea pensiilor. Ieri, Vladescu si-a mai nuantat declaratia, spunind ca nu si-a anuntat inca demisia, dar ca va parasi la un moment dat Guvernul, fara a avansa un termen.

Majorarea pensiilor potrivit programului initial de guvernare, pe www.cotidianul.ro/select