Gigi Becali promite 150.000 de dolari pentru calificarea in grupe, presedintele de la Zaglebie ofera 200.000 de euro pentru eliminarea echipei din Ghencea.

Adversarul modest scos din urna pentru ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor a facut ca returul dintre Steaua si Zaglebie Lubin sa fie mai complicat decit ar fi sperat Hagi si compania. Mirajul grupelor celei mai titrate competitii europene, obiectiv realizabil dupa o dubla partida cu anonimii de la BATE Borissov din Belarus, a inceput sa prinda contur si pentru polonezi, care nu se sfiesc sa declare ca infringerea cu 0-1 de pe teren propriu poate fi neutralizata miine (ora 20.30, PRO TV) la Bucuresti.

Patronul polonezilor, Robert Pietryszyn, i-a anuntat pe jucatorii sai ca le va mari prima de calificare in cazul in care o vor elimina pe Steaua: „Avem un culoar incredibil spre grupe si ar fi o performanta fantastica pentru noi. La Bucuresti vom da totul si am de gind sa le ofer si cite 200.000 de euro jucatorilor pentru a reusi sa scoatem Steaua". De partea cealalta, Gigi Becali le-a promis jucatorilor stelisti doar 150.000 de dolari pentru calificarea in grupe, 200.000 fiind suma oferita pentru ajungerea in primavara europeana. De altfel, si intre cei doi proprietari de echipa este o diferenta de avere considerabila. Pietryszyn este al doilea in topul bogatasilor Poloniei, cu 1,5 miliarde de euro, in timp ce Gigi Becali are sub un miliard de euro, pe baza estimarilor facute de revista „Capital".

Ca si calificati in grupe, stelistii au inceput sa-si aminteasca de meciul cu Zaglebie, Mirel Radoi declarind duminica: „La prima vedere avem prima sansa. Zaglebie este o echipa care joaca pragmatic, foarte bine organizata. Am trait-o pe pielea noastra la Lubin. Sint capabili sa produca o surpriza".

Suporterii ar putea crea cadrul favorabil calificarii Stelei, cele trei victorii obtinute de Hagi in tot atitea meciuri oficiale, chiar daca fara un joc prea spectaculos, mai estompind din ura acestora fata de Gigi Becali. Steaua a scos ieri la vinzare 25.000 de bilete, fiecare dintre acestea continind coduri de bare care cuprind datele meciului si care nu pot fi copiate. Gratie noului sistem de acces pe stadion, se va stopa specula cu bilete dat fiind ca tichetele se pot cumpara doar pe baza unui act de identitate, un cumparator putind achizitiona maximum 4 locuri. La intrarile in stadion, la fiecare poarta de acces au fost montate camere video, urmind ca spectatorii, carora li se interzice sa aiba fata acoperita, sa fie filmati. In plus, fiecare spectator este obligat sa stea pe locul indicat pe bilet. Tot datorita noului sistem de acces, odata intrat in stadion, un spectator, daca va dori sa iasa, nu va mai putea intra a doua oara. La deschiderea caselor de bilete, circa 300 de stelisti asteptau cu buletinele in mina, vinzarea decurgind cu greutate din cauza timpului lung (circa patru minute) de procesare a datelor pentru fiecare doritor. La meci si-au anuntat prezenta si circa 200 de polonezi.

Zmarandescu bate legal in Ghencea Speriat de revolta suporterilor, Gigi Becali ia masuri dintre cele mai dure. Incepind de ieri, Catalin Zmarandescu, bodyguardul patronului Stelei, este ofiter responsabil cu securitatea in Ghencea. „Orice club serios are in organigrama aceasta functie, iar Catalin este omul potrivit pentru noi", a spus Valeriu Argaseala, presedintele Stelei. Masura este de fapt o portita pentru ca batausii lui Becali sa poata actiona intr-un cadru legal impotriva contestatarilor care protesteaza la adresa proprietarului clubului. (O.D.)