Fotbalul romanesc sufera de multi ani de boala cronica a lipsei de credibilitate. Coruptia la nivel inalt din sportul cu balonul rotund de pe meleagurile carpato-danubiano-pontice a devenit subiect de barfa si in presa internationala, batalia pentru
Fotbalul romanesc sufera de multi ani de boala cronica a lipsei de credibilitate. Coruptia la nivel inalt din sportul cu balonul rotund de pe meleagurile carpato-danubiano-pontice a devenit subiect de barfa si in presa internationala, batalia pentru comitetele si comitiile ce fac legea in campionatul intern intrand in atentia jurnalistilor de la vest de Casa Fotbalului. Rezultatele bune obtinute de Steaua, Rapid, Dinamo sau CFR Cluj (si mai nou Otelul Galati) au adus fotbalului intern puncte importante, Romania ajungand in sezonul 2006/2007 pe locul 7 in clasamentul UEFA.  
LA VREMURI NOI. Cum era de asteptat, batalia pentru primele locuri ale fostei Divizii A a crescut in intensitate, mirajul calificarii in grupele Ligii Campionilor ori Cupei UEFA si mai ales verzisorii pusi la bataie de forul continental punand pe jar mai-marii "soccer-ului" mioritic. De la vladica pana la opinca, toti cei implicati viseaza sa ciuiguleasca macar un pic de frisca de pe tortul de milioane de euro al cupelor europene. In atari conditii nu este de mirare ca onor conducerea "lepefe`" a pohtit la comisiile ce arbitreaza litigiile si sanctiunile aplicate formatiilor din primul esalon. Boss-ul Dumitru Dragomir, cel care a rasuflat usurat in prime time atunci cand federatia a preluat comisiile cu pricina, s-a razgandit si a invocat la gramada regulamente, legi si decrete, doar-doar va reusi sa faca ordine pe tabloul final al Ligii 1.  
De atunci, din vremurile in care "cooperativa" (beneficiind de sprijinul "cuibusorului de nebunii" instalat la mijlocul clasamentului), facea legea precum in tur asa si in returul campionatului, lucrurile s-au mai schimbat. Daca este adevarat ca numarul partidelor jucate la drum de seara intre felul al doilea si desert, a scazut simtitor de vreo 2-3 ani incoace, noua echipa de conducere a FRF poate revendica si ea o parte din "vina". Mai mica sau mai mare, dupa "budget" si schema de personal. Odata cu revenirea la formula consacrata, in care cei aflati pe statul de plata aprobat de Dumitru Dragomir vor imbraca din nou robele "judecatorilor", am putea asista la un reviriment al fotbalului "second-hand". Vorba ceea: concursul se tine joi, iar postul e ocupat de marti.  
Criticat de "o anumita parte a presei" , Dragomir a "dezvaluit" ca insusi Mircea Sandu i-ar fi propus sa preia din nou comisiile cu pricina, el unul nefiind de loc incantat de o asemenea perspectiva. Trista soarta pentru presedintele Ligii Profesioniste. Dupa atata amar de vreme, dupa atatea si atatea succese rasunatoare obtinute cu mult of si aoleu, sa ai parte de ingratitudinea colegului de la federatiea€¦ ce poate fi mai cumplit? In ce tara traim! Pai sa nu iti vina sa lasi deoparte sediu, tribuna oficiala, talk-show-uri, sedinte, sindrofii si alte susanele, sa iti iei rucsacul si undita si sa te duci la pescuit? Macar acolo, in mijlocul naturii, la aer curat si in ciripit de pasarele, te poti relaxa si poti face bilantul unei cariere prestigioase, rememorand momentele de aur ale fotbalului romanesc. Iar daca in undita se mai prinde si cate un pestisor, cu atat mai bine. Fir intins!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.