FURT TABLOURI. Mai multi barbati mascati si inarmati au furat patru tablouri valoroase semnate de pictori importanti ca Monet, Sisley si Bruegel. Infractorii au dat spargerea duminica dupa-amiaza la un muzeu de arta din Nisa, iar dupa ce au amenintat personalul muzeului cu arme au sustras tablourile si s-au facut nevazuti. Autorii jafului, printre care s-a numarat si unul dintre angajatii muzeului, au fost intre timp prinsi si condamnati. (R.I.A.)


LICITATIE - ARTA. Lucrari apartinand unor pictori precum Jean Cheller, Sabin Balasa si Marcel Chirnoaga vor fi scoase la vanzare duminica, in cadrul licitatiei Casei Monavissa. Casa de licitatie "mai pune pe masa" doua sculpturi - un bronz de Mircea Roman (pret de pornire 7.000 de lei) si "Valul", de Gheorghe Marcu (pret pornire 3.000 de lei), diverse vase decorative, figurine din portelan, brichete de birou si bijuterii din aur decorate cu pietre pretioase. (R.I.A.


RENUNTA LA LIBERTATE. Actrita americana Mia Farrow si-a oferit libertatea in schimbul eliberarii unei importante personalitati din Darfur, tinut prizonier de 13 luni. "Imi ofer libertatea in schimbul eliberarii lui Jamous, pentru ca acesta este important pentru civilii din Darfur si pentru ca sunt convinsa ca acesta isi va concentra energia asupra instaurarii pacii si dreptatii la care spera si este indreptatit poporul sudanez", ii scria actrita presedintelui sudanez Omar Hassan al-Bashir. Farrow este ambasador al bunavointei din partea UNICEF si a vizitat regiunea Darfur de doua ori. Actrita are 15 copii, dintre care 11 sunt adoptati. (R.I.A.)