Vizitatorii magazinului IKEA din Baneasa au trecut si pe la Mobexpert.

Vinzarile magazinului Mobexpert din Baneasa au fost cu 30% mai mari decit bugetase compania, cresterea avind loc in prima saptamina de dupa deschiderea magazinului IKEA. Patronul Mobexpert, cel mai mare retailer roman de mobila, spune ca a avut de cistigat de pe urma intrarii suedezilor in Romania, in conditiile in care cele doua magazine sint asezate unul linga altul. „Nu este un lucru neobisnuit. Acelasi lucru s-a intimplat si in Franta. E putin probabil ca un cumparator sa intre doar intr-un singur magazin. Eu cred ca oamenii si-au gasit gusturile la Mobexpert", a declarat Dan Sucu, presedintele si actionarul majoritar al companiei. Sucu recunoaste insa ca s-a temut ca afacerile sale nu vor merge atit de bine dupa deschiderea IKEA.

In Romania, pe zona de retail, Mobexpert vizeaza pentru anul acesta o crestere a afacerilor cu 15% fata de 2006. De asemenea, compania se pregateste sa-si dezvolte si mai mult afacerile pe plan extern. Astfel, pina in anul 2011, retailerul de mobilier vrea sa ajunga la cinci hipermagazine Mobexpert in afara tarii, in Bulgaria si Serbia, pe linga deschiderea a celor 20, in Romania. Primul hipermagazin de peste granita, cu o suprafata de aproximativ 6.000 mp, se va deschide pe 19 august la Sofia, in urma unei investitii de aproximativ 8 milioane de euro, urmind, cel mai probabil anul viitor, sa mai fie deschis unul in Varna. Totodata, compania intentioneaza ca al treilea magazin din Bulgaria sa fie deschis la Plovdiv. „In zece ani, vrem o piata regionala de 80 de milioane de locuitori", a mai spus Sucu. Acesta sustine ca, pe linga investitiile in marile magazine, compania va renunta treptat la magazinele foarte mici, de 400-600 de metri patrati.

Pentru anul viitor, Sucu sustine ca va definitiva si sistemul de franciza Mobexpert, in care opereaza in momentul de fata cele 20 de magazine mici pe care le mai detine compania in Romania. „Poate vom cauta si noi francizori, dar participarea lor va insemna o investitie de 350.000-400.000 de euro pe locatie, insa in principal ne propunem sa lucram cu francizorii deja existenti", a adaugat patronul Mobexpert.