Diferentele semnificative dintre ultimele doua sondaje Gallup, realizate la un interval de o saptamana, raman  o enigma. Institutul nu recunoaste ca a realizat cel de-al doilea sondaj de opinie si nici nu poate explica cum acesta a fost re
Diferentele semnificative dintre ultimele doua sondaje Gallup, realizate la un interval de o saptamana, raman  o enigma. Institutul nu recunoaste ca a realizat cel de-al doilea sondaj de opinie si nici nu poate explica cum acesta a fost remis redactiilor, prin fax, in cursul serii de luni.

"Nu confirm existenta acestui sondaj. De altfel, noi nici nu trimitem prin fax sondajele, ci prin e-mail", ne-a spus directorul de cercetare al Gallup Romania, Alexandru Toth, de la care am incercat sa aflam cauza rezultatelor diferite dintre cele doua sondaje.

Toth a precizat insa ca "nu toate sondajele sunt publice". Public si asumat ramane astfel primul sondaj de opinie, realizat in perioada 19-22 iulie a.c., la comanda unei organizatii apropiate de PNL, Fundatia Societatea Civila, care indica PD la 41% in cursa pentru alegerile europarlamentare, urmat de PSD cu 20% si PNL cu 12%.

In sondajul al doilea, realizat in perioada 26-31 iulie, rezultatele se schimba simtitor, PD ajungand 37%, PNL la 17% si UDMR la 7% (fata de 3% in primul). In urma cu circa o saptamana, Alexandru Toth posta pe un blog un comentariu in care recunostea ca Gallup are "un contract pentru servicii de sondare a opiniei publice cu Agentia pentru Strategii Guvernamentale".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.