Dupa mai multe zile in care forul condus de Mircea Sandu s-a batut cu LPF pentru tutela asupra comisiilor de judecata din fotbalul romanesc, acestea au revenit la "Casa Fotbalului".     Bataia pentru parghiile de manevrat intrecerea inte
Dupa mai multe zile in care forul condus de Mircea Sandu s-a batut cu LPF pentru tutela asupra comisiilor de judecata din fotbalul romanesc, acestea au revenit la "Casa Fotbalului".     Bataia pentru parghiile de manevrat intrecerea interna pare sa-l fi scos invingator pe Mircea Sandu. Dupa sedinta Comitetului Executiv de ieri, presedintele FRF si-a taiat partea, reusind sa recastige tutela asupra comisiilor de judecata din fotbalul romanesc, dupa ce acestea fusesera incredintate de ANS spre LPF, condusa de Dumitru Dragomir.     DEMISII. Situatia de-a dreptul penibila in care a fost pusa intrecerea interna in cursul saptamanii trecute a generat toata aceasta tevatura. Dupa prima etapa, in care suporterii lui Dinamo s-au batut ca la Rovine cu jandarmii buzoieni, formatia din "Stefan cel Mare" era sa scape basma curata pentru simplul motiv ca forurile de analiza nu fusesera pana atunci constituite. Alcatuita in regim de urgenta, cu Iosif Robi Urs pe post de papusar-sef, Comisia de Disciplina le-a dat "cainilor" o suspendare de numai doua etape fara spectatori, anuland totodata si cateva cartonase rosii. La Apel, ridicolul a fost total, acest simulacru de for anuland suspendarea lui Dinamo in schimbul maririi amenzii. Imediat, lupta dintre FRF si LPF s-a declansat, miza fiind enorma. Dupa cateva zile in care directorul general al FRF, Ionut Lupescu, s-a contrat pe aceasta tema cu secretarul general al LPF, Vali Alexandru, Iosif Robi Urs si Daniel Florea au demisionat de la Disciplina, respectiv Apel, ultimul aparand insa de ieri ca presedinte al Comisiei de Arbitraj! "Comitetul Executiv a decis ca toate comisiile sa revina la FRF, asa cum prevad documentele legale in vigoare. Am cazut de acord ca doua comisii, cea de Disciplina si cea pentru Statutul Jucatorului, sa isi desfasoare activitatea la LPF, iar cea de Apel si Curtea de Arbitraj - la Casa Fotbalului", a spus Mircea Sandu la finalul sedintei de ieri, la care Dumitru Dragomir nu a participat. Noul presedinte al Comisiei de Disciplina a fost ales Marin Daniel Cernat, in timp ce la CSJ a fost numit Dumitru Gabriel Manu, iar presedintele Comisiei de Apel este Mugur Filipescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.