Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad, Viorel Agud, a declarat ca fermele Smithfield din Arad nu au autorizatie sanitara veterinara de functionare, iar, la momentul popularii cu porci a celor sapte ferme
Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad, Viorel Agud, a declarat ca fermele Smithfield din Arad nu au autorizatie sanitara veterinara de functionare, iar, la momentul popularii cu porci a celor sapte ferme aradene, DSVSA nu a fost instiintata, conform normelor.
Focarul de pesta porcina identificat la ferma Cenei, din judetul Timis, apartinand companiei Smithfield, va fi eradicat in 10-12 zile, urmand sa fie sacrificate 21.000 de animale, a declarat Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, informeaza Rompres. Acesta a precizat ca, pana in prezent, "nu a ajuns nici un gram de carne din ferma respectiva pe mesele romanilor, pentru ca porcii nu au ajuns la greutatea la care sa fie sacrificati". Roatis a subliniat ca aparitia pestei porcine a fost determinata de faptul ca firma Smithfield nu a vaccinat tot efectivul de porci din ferma Cenei si nu au fost luate in totalitate masurile de biosecuritate in ferma respectiva.
Compania americana Smithfield este cel mai mare producator de carne de porc la nivel mondial, cu o cifra de afaceri de 11,9 miliarde de dolari anul trecut. Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a achizitionat Agrotorvis si Comtim Grup. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.