Aceste dosare au fost facute publice dupa ce autoritatile au primit numeroase cereri, conform Legii Liberului acces la informatii, in care se solicita ca orice informatie privitoare la OZN-uri sa fie facuta publica.
Astfel, pe site-ul ministeru
Aceste dosare au fost facute publice dupa ce autoritatile au primit numeroase cereri, conform Legii Liberului acces la informatii, in care se solicita ca orice informatie privitoare la OZN-uri sa fie facuta publica.
Astfel, pe site-ul ministerului britanic se arata ca numai in 2006 s-au inregistrat peste 97 de sesizari in ceea ce priveste obiecte zburatoare neidentificate. De exemplu, un cuplu din Hastings, Marea Britanie, a declarat ca a vazut cum un extraterestru a trecut prin dreptul ferestrei de la bucatarie. Un alt martor a afirmat ca a auzit un zgomot puternic deasupra Stamford Hill, nordul Londrei, dupa care a vazut cum doua mingi de foc s-au indepartat rapid.
In Sunderland s-a vazut o piramida argintie care se rotea incet. Deasupra Barlaston, din Staffordshire a fost vazuta, de doua ori in cinci zile, "o nava-mama cu doua sfere de foc mai mici langa ea".
In 2007, luna trecuta, sute de oameni s-au strans la Stratford pentru a se uita uluiti la mai multe obiecte zburatoare ciudate.
Fenomene inexplicabile
Anul trecut, pamantenii au vazut mai multi extraterestri, fiind raportate peste 128 de astfel de cazuri, care mai de care mai bizare, de la obiecte cilindrice care "zburau mai repede decat un avion cu reactie" si pana la mingi de foc, de culoare portocalie, care "aveau ca niste picioare de paianjen". Ministerul Apararii a pastrat unele dintre aceste cazuri secrete, pentru ca in unele situatii era vorba despre siguranta nationala. Exista entuziasti care cer de 30 de ani eliberarea acestor informatii, insa acum s-au facut publice datele despre toate aparitiile inca din anul 1998. Relatarile au fost facute publice la o distanta de doar cateva luni de la cea de-a 60-a aniversare a asa-zisului accident al unei farfurii zburatoare, care a avut loc in Roswell, New Mexico.
Robert Rosamond, director al Asociatiei britanice de Cercetari ale OZN-urilor, a declarat ca "aceste dosare ofera detalii noi despre un fenomen inexplicabil, iar cele mai interesante date se refera la toate obiectele care nu par a semana cu nimic din ceea ce stim noi. In procent de 98% aceste situatii pot fi explicate, insa mai ramane un procent de 2% care ne fascineaza".
Anul trecut, un fost oficial al Ministerului Apararii, Nick Pope, a avertizat Marea Britanie ca ar putea fi atacata de extraterestri oricand.
Ulterior, Pope a plecat de la departamentul de cercetare al OZN-urilor al Ministerului si s-a plans ca acesta a fost de fapt inchis.
El a declarat ca au existat "cazuri credibile" si ca Marea Britanie este expusa oricand unui atac. Un purtator de cuvant al Autoritatii Aviatiei Civile a declarat ca "uneori, OZN-urile sunt de fapt baloane meteorologice, avioane militare sau iluzii optice. Insa exista si cazuri despre care nu stim nimic, nu exista nici o explicatie plauzibila". (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.