BRD-Groupe Societe Generale a afisat un profit net de 417 milioane lei in primul semestru al acestui an, in crestere cu 32% fata de acelasi interval din 2006, pe fondul avansului creditelor, a anuntat banca ieri, intr-un comunicat. In primul semestru
BRD-Groupe Societe Generale a afisat un profit net de 417 milioane lei in primul semestru al acestui an, in crestere cu 32% fata de acelasi interval din 2006, pe fondul avansului creditelor, a anuntat banca ieri, intr-un comunicat. In primul semestru din 2006, banca obtinuse un profit net de 315,2 milioane lei."Performantele financiare ale BRD - Groupe Societe Generale in cursul primului semestru al anului se situeaza in parametrii prevazuti. Ele sunt rezultatul cresterii productiei de credite, in special pe piata persoanelor fizice", se spune in comunicatul bancii.Rezultatul brut din exploatare este de 592 milioane lei, in crestere cu 59% fata de aceeasi perioada a anului 2006. Costul riscului a atins un minim istoric la sfarsitul perioadei, datorita recuperarii unor creante.Valoarea creditelor acordate de banca se ridica la 20,8 miliarde lei, in crestere cu 51% fata de finalul primului semestru al anului trecut. Creditele pentru persoane fizice au crescut cu 48%, in timp ce creditele acordate clientelei de persoane juridice au crescut cu 54%.Depozitele atrase de la clienti erau la finalul lunii iunie de 21,3 miliarde lei, in crestere cu 32% fata de 30 iunie 2006."Rezultatele financiare excelente obtinute la sfarsitul primului semestru sunt consecinta conjugarii mai multor decizii strategice castigatoare. Extinderea retelei de unitati, lansarea unor produse cu impact pe piata si un control riguros al cheltuielilor generale se numara printre acestea", a declarat in comunicat presedintele-director general al BRD-SocGen, Patrick Gelin.La sfarsitul lunii iunie 2007, BRD-SocGen numara peste 2.200. 000 de clienti, avea emise 2.000.000 de carduri si opera o retea de 1.100 ATM-uri si peste 10.000 de POS-uri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.