Politia italiana investigheaza haosul creat la aeroportul din Roma, dupa ce managerii ii acuza pe hamali ca au sabotat transportul bagajelor.

Turistii care au asteptat ore in sir pentru a-si recupera bagajele la Aeroportul Fiumicino, din Roma, in aceasta vara, s-au intrebat desigur care o fi cauza acestei intirzieri. Intrebarea calatorilor nemultumiti a primit acum un raspuns din partea sefului aviatiei civile din Italia, Vito Riggio, care a aruncat vina asupra lucratorilor hamali din aeroport, pe care i-a numit lenesi si i-a acuzat ca au sabotat de zece ori pe zi transportul bagajelor pentru a cistiga ore suplimentare.

Potrivit cotidianului britanic ĄThe Guardian", Riggio a cerut o ancheta a politiei, pe baza inregistrarilor video, care arata guma de mestecat lipita pe codul de bare atasat bagajelor si benzile ce transporta bagaje blocate intentionat cu valize, pungi din plastic sau cuie.

ĄCum este posibil ca pe un aeroport international ca acela din Roma sa existe delincventi care, pentru a munci mai putin si pentru a fi platiti ore suplimentare, aduc intregul aeroport in prag de criza, enervindu-i pe pasagerii din intreaga lume?", s-a intrebat managerul.

Aeroportul Fiumicino a incurcat 7.000 de bagaje acum o saptamina, la vremea respectiva explicatia conducerii fiind o pana de curent. Compania a anuntat apoi ca va investi intr-un sistem mai bun de incarcare a bagajelor in avion, dar problema s-a repetat si weekendul trecut, cind pasagerii au asteptat mai bine de o ora sa isi recupereze geamantanele intr-un aeroport tranzitat zilnic de 110.000 de persoane.