Exact la o luna de la producerea celui mai grav accident rutier care a avut loc pe soseaua dintre Bucuresti - Constanta, traficul pe Autostrada Soarelui a fost oprit ieri, tot din cauza fumului. Norul de fum si cenusa provenea de la o miriste care
Exact la o luna de la producerea celui mai grav accident rutier care a avut loc pe soseaua dintre Bucuresti - Constanta, traficul pe Autostrada Soarelui a fost oprit ieri, tot din cauza fumului. Norul de fum si cenusa provenea de la o miriste care a luat foc intre kilometrii 120 si 121. Mai mult, din cauza vantului puternic cenusa provenita de la miristile care au ars in ultimele doua saptamani a redus vizibilitatea pe o distanta de aproape 30 de kilometri. Soferii care circulau pe Autostrada Soarelui au avut de furca intre kilometrii 97 si 121.
Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a informat ca vizibilitatea era foarte redusa, pe alocuri, sub trei metri. Incendiul de ieri a avut loc in jurul orei 13:00. "Am fost chemati la ora 13:26 sa intervenim la o miriste de grau si rapita care luase foc la kilometrul 120 - 121", a precizat pentru ZIUA purtatorul de cuvant al ISU Calarasi, Valentin Ionita. Acesta a adaugat ca focul era aproape stins cand cele doua autospeciale ale pompierilor au ajuns la fata locului. "Au ars circa 500 de hectare de miriste, iar interventia noastra a durat circa o ora si jumatate", a mai spus ofiterul de presa.
Trafic deviat
Pentru a evita o tragedie de proportii cum a fost cea din 6 iulie cand un om si-a pierdut viata, 12 au fost raniti, iar 16 masini au fost avariate, politistii au oprit traficul pe Autostrada Soarelui timp de aproape trei ore. Astfel, traficul rutier a fost deviat pe sensul de mers catre Bucuresti la kilometrul 145, prin Fetesti, pe Drumul National (DN) 3. Totodata, circulatia spre Constanta a fost deviata de la kilometrul 105, tot pe DN 3. Ca o ironie, fumul a cuprins, din nou, Autostrada Soarelui chiar in apropierea locului in care a avut loc tragedia de acum o luna, respectiv kilometrul 98. Atunci a avut loc o ciocnire in lant, in care au fost implicate 16 autovehicule. Tragedia s-a produs din cauza fumului gros provenit de la miristea care a ars langa A2. Oficialii au promis la acea data ca vor lua masuri de supraveghere pentru a preintampina astfel de evenimente. Cu toate acestea, miristile de langa autostrada au continuat sa arda. In urma acelui eveniment, fostul sef al Directiei de Politie Rutiere, comisarul sef Dumitru Jianu a fost demis de catre ministrul de Interne Cristian David.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.