Spaniolii spun ca cine viziteaza Andaluzia isi aduce aminte ce culori are soarele. Situata in sudul Spaniei, Andaluzia are de oferit sute de plaje, ce se intind pe o suprafata totala de 500 de kilometri, dar si promisiunea ca soarele straluceste mere
Spaniolii spun ca cine viziteaza Andaluzia isi aduce aminte ce culori are soarele. Situata in sudul Spaniei, Andaluzia are de oferit sute de plaje, ce se intind pe o suprafata totala de 500 de kilometri, dar si promisiunea ca soarele straluceste mereu si ca vremea este excelenta pentru plaja tot timpul anului. Şi acestea sunt doar doua dintre comorile acestei regiuni.Andaluzia este una dintre cele mai calduroase provincii spaniole, litoralul sau intinzandu-se pe aproape 1.000 de kilometri, intre Huelva si Almeria, si fiind scaldat atat de apele Marii Mediterane, cat si de cele ale Oceanului Atlantic. Veti fi surprins de frumusetea tarmurilor andaluze, dar si de nenumaratele posibilitati oferite de plajele si de golfuletele de aici, care au cele mai spectaculoase forme si dimensiuni. Majoritatea plajelor, in special cele amenajate in orase, sunt dotate cu toate facilitatile si serviciile de care turistii au nevoie si chiar si cel mai pretentios vizitator va fi multumit de ceea ce ii ofera Andaluzia din acest punct de vedere. Totusi, mai sunt aici si plaje care au ramas "salbatice", neatinse de mana omului, perfecte pentru a incanta ochii iubitorilor naturii. Acestea sunt locurile perfecte pentru a scapa de rutina zilnica si pentru a va reincarca bateriile stand pe plaja si facand bai de soare. Iar daca faceti parte dintre persoanele care nu pot sta locului o zi intreaga, nu va faceti probleme: statiunile si porturile din Andaluzia sunt ideale pentru practicarea sporturilor nautice (navigatie, windsurf, scufundari, schi nautic) sau pentru o plimbare cu hidrobicicleta. Regiuni de vis Sunt atat de multe locuri si lucruri ce pot fi vazute in Andaluzia incat va fi destul de dificil sa va hotarati in ce parte sa mergeti. Coasta Almeria va va incanta cu tarmurile sale stancoase si cu locuri uimitoare precum Rezervatia naturala Cabo de Gata-Nijar, destinatia preferata a impatimitilor de scufundari si explorari acvatice. Pe Coasta Granada veti fi intampinati de asezari cu o veche si puternica traditie turistica, orase precum Motril, Salobrena si Almuneca, unde este vreme buna 320 de zile pe an. Daca sunteti pasionati de golf, va veti simti ca acasa pe Costa del Sol din provincia Malaga, unde au fost amenajate peste 50 de terenuri, in timp ce Costa de la Luz, impartita de provinciile Huelva si Cadiz, va va atrage cu pitorestile sate pescaresti, incarcate de istorie, si cu rezervatiile naturale, printre care Parcul National Donana, unul dintre cele mai mari parcuri de acest fel din Europa. Stancile, dunele, tinuturile mlastinoase, plajele si golfurile sunt elementele definitorii ale coastelor Andaluziei, recunoscute in intreaga lume pentru frumusetea lor. Nu veti regreta o calatorie in Andaluzia, pentru ca aceasta este optiunea perfecta pentru a petrece o vacanta de neuitat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.