"In sedinta de Guvern de miercuri (n.r. - maine) intentionam sa facem propuneri pentru reducerea evaziunii fiscale, in urma consultarilor cu patronatele, Ministerul Agriculturii si Autoritatea Sanitara Veterinara. Una dintre aceste propuneri este ina
"In sedinta de Guvern de miercuri (n.r. - maine) intentionam sa facem propuneri pentru reducerea evaziunii fiscale, in urma consultarilor cu patronatele, Ministerul Agriculturii si Autoritatea Sanitara Veterinara. Una dintre aceste propuneri este inasprirea conditiilor de autorizare si supraveghere a firmelor din domeniul moraritului si panificatiei, asemanatoare celei din domeniul alcoolului", a afirmat Chitoiu.
El a mai spus totodata ca inspectorii supraveghetori vor fi inlocuiti de sisteme de monitorizare prin GPS. ANAF a verificat, in ultimile cinci zile, 1484 de firme din industria de panificatie si a sanctionat pentru evaziune fiscala 70 de companii, reprezentand sub 5% din numarul total de companii controlate. In total, la peste 85% dintre firmele controlate au fost descoperite nereguli sanctionate cu contraventie. Inspectorii ANAF au aplicat amenzi de circa trei milioane de lei si au confiscat bunuri si sume de bani in valoare totala de 1,5 milioane de lei. Cele aproape 1500 de firme controlate reprezinta circa 10% din numarul de companii din industrie. Reamintim ca Guvernul a decis, saptamana trecuta, ca ANAF, Inspectia Muncii si Autoritatea Sanitar-Veterinara sa inceapa actiunile de control la producatorii de paine, pentru combaterea evaziunii fiscale, rezultatul verificarilor putand conduce la reducerea TVA la paine. (Florin BARBUTA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.