SUA a anuntat sambata ca a interzis importurile de carne de porc si produse derivate din Marea Britanie, ca urmare a depistarii unui focar de febra aftoasa la Surrey, o ferma situata la vest de Londra, relateaza Reuters, citat de Mediafax. De asemene
SUA a anuntat sambata ca a interzis importurile de carne de porc si produse derivate din Marea Britanie, ca urmare a depistarii unui focar de febra aftoasa la Surrey, o ferma situata la vest de Londra, relateaza Reuters, citat de Mediafax. De asemenea, tot sambata, UE a anuntat ca va interzice astfel de produse din Marea Britanie, relateaza AFP. Virusul febrei aftoase a fost identificat vineri de serviciile veterinare britanice la o ferma situata in Normandy, Surrey, la 50 de kilometri sud-vest de Londra. Un plan de urgenta a fost aplicat imediat, transportul animalelor (ovine, porcine, bovine) fiind interzis. Febra aftoasa este o boala virala contagioasa care apare la bovine, porcine si alte categorii de animale. Virusul nu este transmisibil la om. Marea Britanie s-a confruntat cu o epidemie de febra aftoasa in urma cu sase ani, cand milioane de animale au fost sacrificate si incinerate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.