Prezenta la fata locului, directoarea ASP Arad, dr. Gabriela Tarle a declarat ca nu este vorba despre o intoxicatie alimentara, ci de alta natura, pacientii prezentand, incepand din noaptea de sambata spre duminica, tulburari respiratorii, convulsii
Prezenta la fata locului, directoarea ASP Arad, dr. Gabriela Tarle a declarat ca nu este vorba despre o intoxicatie alimentara, ci de alta natura, pacientii prezentand, incepand din noaptea de sambata spre duminica, tulburari respiratorii, convulsii si nitriaza, alte simptome decat cele relevate de o toxiinfectie alimentara. Trei echipaje ale serviciilor de ambulanta Ineu si Sebis au acordat primul ajutor. Insa, cu toate eforturile depuse de medici, o femeie din grup, de 25 de ani, a decedat, neraspunzand la manevrele de resuscitare. Sase persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Arad. ASP a constituit o celula de criza si a declansat o ancheta epidemiologica in acest caz, dar a sesizat si Autoritatea pentru Protectia Consumatorului Arad si Politia. Alte doua muncitoare tunisiene au fost transportate ieri la spital, cu aceleasi simptome. Femeile intoxicate la Arad sunt angajate ale fabricii de cablaje auto Delphi din Ineu si sunt cazate in Moneasa. Purtatorul de cuvant al IPJ Arad, Camelia Tuduce, a declarat, pentru Mediafax, ca, "potrivit martorilor audiati, grupul de femei din Tunisia a petrecut noaptea la discoteca hotelului in care erau cazate si unde s-au consumat bauturi alcoolice si racoritoare". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.