Parteneriat vamesi - contrabandisti
Interceptarile Serviciului Roman de Informatii, efectuate in dosarul contrabandei cu tigari de pe Clisura Dunarii, dovedesc faptul ca sefii retelei de crima organizata au ajuns pana la performanta de a negocia cu reprezentantii statului taxa de protectie pentru actiunile ilegale. Printre prietenii cu care traficantii se laudau era si seful Directiei Vamale Regionale Timisoara, Gabriel Moldovan, finul subprefectului de Timis, Gheorghe Ciobanu. (M.M.)
Motorock, la tribunal
Dupa un an de la inceperea cercetarilor, procurorii au finalizat dosarul Motorock prin trimiterea in judecata a organizatorilor si a pilotului motocicletei care a accidentat- o mortal pe Claudia Stoica. Fetita de 13 ani se afla pe marginea circuitului de viteza improvizat pe Faleza Dunarii din Galati, iar un bolid scapat de sub control a accidentat- o. Pilotul Paul Bulai si organizatorii Anton Banciog si Vasile Ivascu sunt acuzati de ucidere din culpa. (H.F.)
Au fost recuperate inca trei bratari dacice
Saptamana trecuta au sosit de la Frankfurt si au fost prezentate public pentru prima data alte trei bratari dacice recuperate de statul roman. Acestea sunt din aur masiv, in greutate de 1,2 kg, 1,1 kg si 0,6 kg. Bratarile au fost aduse la Muzeul National de Istorie al Romaniei cu un transport special insotit de politisti. Rascumpararea celor doua bratari dacice din Elvetia a costat 140.000 de euro, iar cea din SUA, 60.000 de dolari. (O.M.)

Luna curateniei la DNA

Directia Nationala Anticorup- tie va cumpara 50 de aparate de distrugere a documentelor, cu o capacitate maxima de taiere simultana de pana la cinci coli tip A4, primind deja o oferta din partea unei firme specializate. Aparatele vor fi cumparate doar daca au capacitatea sa taie documentele in bucati tip confetti. Pretul pentru care sunt acceptate oferte este de 150 lei/aparat, echipamentele urmand sa fie achizitionate prin cumparare directa. (L.S.)
Inca 17 sarbi retinuti la frontiera
Directia Politiei de Frontiera Timis a anuntat saptamana trecuta ca politistii de frontiera de la punctele Cruceni si Jimbolia au retinut doua grupuri de cetateni sarbi, care au trecut granita ilegal, in total fiind retinute 17 persoane. Acestia au fost preluati de Oficiul Roman pentru Imigrari, care va analiza cererile de statut de refugiat. In Timis, incepand cu 27 iulie, in fiecare noapte, grupuri de sarbi au trecut ilegal frontiera, in prezent numarul lor ajungand la 121. (A.J.)
Heroina la Valcea
Doi traficanti de droguri, prinsi in timp ce incercau sa vanda un kilogram de heroina, au fost arestati de Tribunalul Valcea, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Cosmin Ion Roibu si Anghel Stefan Anghelescu, acuzati de distribuire si punere in vanzare a unor droguri de mare risc. (R.A.)