Gigantul Rafo a repornit motoarele. Instalatiile rafinariei din Onesti au fost puse din nou in functiune, iar fostii angajati au fost chemati sa inceapa munca. Potrivit Mediafax, salariatii care au plecat in concediu sau care si-au cautat de lucru la
Gigantul Rafo a repornit motoarele. Instalatiile rafinariei din Onesti au fost puse din nou in functiune, iar fostii angajati au fost chemati sa inceapa munca. Potrivit Mediafax, salariatii care au plecat in concediu sau care si-au cautat de lucru la alte societati au fost solicitati "sa intre" in productie. Mai mult decat atat, se fac si noi incadrari pentru a putea acoperi deficitul de personal. Administratorii RAFO au hotarat sa testeze profesional toti salariatii, iar pentru a completa posturile vacante s-au facut angajari. "Am avut surpriza sa vedem la angajare inclusiv tineri de 22 de ani. Au venit oameni foarte bine pregatiti, multi fiind dintre cei care au lucrat in combinatele de pe platforma industriala din Onesti. Putini sunt cei care au plecat sa-si caute de lucru in strainatate. Era o temere a noastra, daca mai continua starea de incertitudine cu repornirea rafinariei, pentru ca cei mai buni dintre angajatii societatii puteau pleca in alta parte", a declarat Ion Marian, lider de sindicat la Rafinorul.Conform aceleiasi surse, primul vas cu petrol pentru Rafo Onesti a descarcat in Portul Constanta si este pe drum si cel de-al doilea. Petrolul curge pe conductele Oil Terminal si a ajuns la Onesti. Se porneste partea de energie termica, se fac peste tot verificari, urmand sa fie incarcate instalatiile cu petrol. Se intra in regimul normal de repornire, astfel incat in cinci - sase zile incepe fabricatia. Din octombrie 2006, Rafo poate prelucra 2,5 milioane de tone de titei anual si poate produce o gama larga de benzine si motorine la nivelul Euro 4 si aproximativ 40 la suta din productie la standarde de calitate Euro 5.Rafo ofera locuri de munca direct pentru 2.800 de salariati si indirect, la nivelul firmelor colaboratoare, pentru alte mii de salariati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.