Producatorii agricoli solicita reducerea TVA la legume si fructe la 7%-9%, fata de nivelul actual, de 19%. Din cauza secetei care a distrus productia, oferta de legume si fructe este redusa, iar preturile au explodat, ajungand ca fata de 2006 sa fie de 4-5 ori mai mari la varza si de trei ori la rosii, castraveti, ceapa si ardei, a declarat ieri Aurel Tanase, presedintele patronatului Romconserv. 85% din productie este asigurata de mici producatori iar majoritatea fac evaziune fiscala. O reducere a TVA la 7%-9% i-ar determina insa pe acestia sa intre in legalitate, in conditiile in care ar putea deconta o parte din cheltuieli, a spus Tanase.


PAINE. Si brutarii sustin reducerea TVA. "Nu militam pentru scaderea TVA ca sa reducem pretul la paine, ci pentru evitarea evaziunii fiscale", a declarat ieri Aurel Popescu, presedintele Rompan. Seceta a determinat deja scumpirea painii, iar conservele de legume si fructe s-ar putea sumpi si ele cu 30%-50%.