Dupa o noapte petrecuta la discoteca, opt femei au ajuns la spital, iar a noua a decedat.

O tunisiana angajata la fabrica de cablaje auto Delphi din Ineu (Arad) a murit, iar alte opt colege, de aceeasi nationalitate, au fost internate la Spitalul Judetean Arad, dupa ce au consumat bauturi la discoteca unui hotel din statiunea Moneasa, unde erau cazate. „Conform martorilor, mai multe femei din Tunisia, care lucrau la o firma din Ineu, au petrecut noaptea la discoteca hotelului in care erau cazate si au consumat bauturi alcoolice si racoritoare. Una a fost gasita moarta dimineata, iar la alte sase li s-a facut rau si au fost duse de urgenta la spital", a declarat purtatorul de cuvint al IPJ Arad, Camelia Tuduce, citat de MEDIAFAX.

Duminica la prinz, autoritatile sanitare au fost alertate ca inca doua tunisiene din grupul de la Moneasa se simt rau, ambulantele fiind in drum spre spitalul din Arad. Medicii spun ca au recoltat probe toxicologice pentru depistarea substantei cu care s-au intoxicat femeile, ei banuind ca este vorba de o substanta de natura chimica.

Politistii si procurorii criminalisti au inceput o ancheta, in timp ce Autoritatea de Sanatate Publica Arad a format o celula de criza la sediul Spitalului Judetean Arad, unde mai multi medici aflati in concediu au fost chemati la serviciu. Tunisienele lucreaza la fabrica de cablaje auto Delphi din Ineu, grupul cazat la hotelul din Moneasa fiind compus din 40 de persoane.

Primarul din Moneasa, Terentie Condea, spune ca la complexul hotelier din Moneasa locuiesc, de sase saptamini, 94 de muncitoare din Tunisia, care au fost cazate acolo de catre firma Delphi din Ineu, unde lucreaza. Condea spune ca intoxicatia pe care au suferit-o muncitoarele nu poate proveni de la hotel, pentru ca acolo nu exista gaz metan. „La petrecerea la care au fost femeile au fost si alti turisti, straini sau romani, dar nimeni nu a mai avut semne de intoxicatie. Cel mai probabil, simptomele au legatura cu mediul toxic in care lucreaza aceste femei, de aceea o ancheta este in derulare", a spus edilul.