Zimbabwe a aprobat o lege care permite serviciilor secrete sa intercepteze orice informatie trimisa prin Internet si telefon. Robert Mugabe, presedintele statului african Zimbabwe, a aprobat o lege care permite serviciilor secrete


Zimbabwe a aprobat o lege care permite serviciilor secrete sa intercepteze orice informatie trimisa prin Internet si telefon. Robert Mugabe, presedintele statului african Zimbabwe, a aprobat o lege care permite serviciilor secrete interceptarea tuturor informatiilor trimise prin posta, Internet si telefon. De asemenea, legea proaspat aprobata presupune si infiintarea unui centru de monitorizare a informatiilor obtinute. Noile reglementari legislative vin pe fondul unei grave crize economice dominate de o hiperinflatie, un deficit de alimente si combustibil si de o rata crescuta a somajului.

Natiunile Unite au avertizat miercuri ca sute de mii de zimbabwieni ramin fara provizii de hrana din cauza situatiei economice precare. Inflatia a ajuns la uimitoarea valoare de 4.500% - cea mai mare din lume - iar 80% din persoanele apte de munca nu au unde lucra. 3 milioane de zimbabwieni au parasit deja tara si alte 3,3 milioane se bazeaza pe ajutoarele alimentare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.