DEZASTRU. Musonul asiatic poate declansa o epidemie de boli contagioase care, conform estimarilor, ar afecta 35 de milioane de persoane in Asia de sud-est, relateaza cotidianul britanic The Times. Vremea generata de musonul de vara din acest an este considerata cea mai extrema din ultimii ani, deoarece ploile torentiale au fost insotite de topirea unor ghetari din Himalaya. 1.200 de oameni si-au pierdut viata, iar alte 19 milioane au fost mutati din zonele amenintate. Malaria si bolile generate de apa infectata sunt, in viitorul apropiat, cea mai mare sursa de ingrijorare in regiune, mai scrie The Times.     FARA SFARSIT. Presedintele venezuelean, Hugo Chavez , a anuntat ca intentioneaza sa modifice prevederile constitutionale pentru a putea ramane la conducerea tarii pe o perioada nelimitata sau, conform spuselor sale, cat va beneficia de sprijinul poporului, relateaza BBC. Peste zece zile, liderul Venezuelei va trimite parlamentului proiectul pentru noua constitutie, respingand acuzatiile de abuzz de putere pe care le-au adus criticii puterii de la Caracas.LIBAN. Candidatul sustinut de opozitia crestina l-a invins pe omul sprijinit de guvern in alegerile legislative partiale. Cu o luna inaintea scrutinului prezidential, alegerile legislative partiale au reprezentat un test pentru comunitatea crestina din Liban. Michel Aoun, sustinut de opozitie, a castigat alegerile de sambata, organizate pentru stabilirea noilor titulari ai locurilor ramase goale in Parlament dupa uciderea unor deputati antisirieni, a anuntat ministrul de Interne, citat de AFP.


POLONIA. Viitorul coalitiei de guvernare din Polonia se afla in suspans, dupa ce doua partide si-au intensificat atacurile verbale dure la adresa premierului Jaroslaw Kaczynski. Criza a izbucnit in iulie, cand liderul Partidului Autoapararea, Andrzej Lepper, a fost demis, sub acuzatia de coruptie, din postul de vicepremier si ministru al Agriculturii. Lepper a anuntat ieri ca se retrage din coalitie, lasand Partidul Conservator Dreptate si Justitie in imposibilitatea de a avea o majoritate, informeaza BBC.


ARME DISPARUTE FARA URMA. Pentagonul a pierdut in Irak sute de mii de arme de foc care ar fi trebuit sa ajunga in posesia serviciilor de securitate irakiene, informeaza BBC. Armata SUA nu a reusit sa gaseasca 190.000 de arme de atac AK-47 si pistoale, adica aproximativ 30% din totalul de arme oferite de Statele Unite Irakului in ultimii trei ani.