24 de baschetbalisti amatori, suporteri ai echipei CSU Atlassib Sibiu, au jucat fiecare cite 16 ore de baschet pe zi pentru a stabili un nou record Guinness.Dupa trei zile de joc, tinerii inca
aveau energie sa sara dupa minge Duminica, ora 11.01. Romania isi adauga inca un record Guinness Book in palmares, dupa ce 24 de tineri din Sibiu au jucat baschet peste 72 de ore fara intrerupere. Componentii celor doua echipe (Rosu si Negru) au prins din nou avint si au decis sa continue cel putin pina la 80 de ore de baschet non-stop sau chiar mai mult. Dupa trei zile si citeva ore de aruncat la cos, scorul a capatat proportii astronomice, pastrind totusi un echilibru intre cele doua echipe. Duminica, putin inainte de implinirea a 80 de ore de meci neintrerupt, Rosul conducea Negrul cu 4.905 la 4.860.

„Inca nu ne dam foarte bine seama, deocamdata e o senzatie extraordinar de placuta. Ne bucuram enorm ca am reusit sa trecem peste astea trei nopti, care au fost infernale, dar senzatia de descatusare pe care am avut-o la final face toti banii", a declarat la finalul celor 72 de ore unul dintre jucatori, Bogdan Brilinski, citat de site-ul record.csufans.ro.

Jucatorii amatori de baschet, selectati din rindul fanilor echipei sibiene CSU Atlassib Sibiu, si-au propus in urma cu mai multe luni sa intre in Cartea Recordurilor cu cel mai lung meci de baschet, de 72 de ore. Ei intentionau sa doboare astfel recordul stabilit de catre elevii unui liceu din Japonia care au jucat 60 de ore si trei secunde. In urma cu o luna insa, elevii unui liceu din Anglia au jucat 72 de ore de baschet, astfel incit sibienii s-au vazut nevoiti sa depaseasca acest barem.

Regulamentul jocului a fost facut de asa natura incit toti jucatorii sa contribuie in mod egal la efortul echipei. La trei ore de joc, fiecare a avut dreptul la 15 minute de pauza. In total, un jucator a batut mingea si a aruncat la cos 16 ore pe zi. Organizatorii le-au pus la dispozitie saci de dormit, nimeni de pe teren neavind dreptul sa paraseasca Sala Transilvania.

Reprezentantii Guinness Book nu au fost prezenti la Sibiu, pentru ca aducerea lor ar fi costat citeva zeci de mii de lire sterline. Recordul va putea fi omologat datorita casetei cu inregistrarea meciului, care a fost transmis in direct pe Internet, datorita marturiei depuse de catre reprezentanti ai Federatiei Romane de Baschet si marturiilor depuse de catre mass-media.

Imagini din timpul meciului de baschet, pe www.cotidianul.ro/select