Furtuni, vijelii, fulgere, ploi torentiale si grindina, asta anunta meteorologii pentru urmatoarele zile. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis ieri dupa-amiaza atentionarea purtand codu
Furtuni, vijelii, fulgere, ploi torentiale si grindina, asta anunta meteorologii pentru urmatoarele zile. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis ieri dupa-amiaza atentionarea purtand codul galben prefecturilor din 23 de judete: Arges, Bacau, Braila, Brasov, Botosani, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neams, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea si Tulcea.


Meteorologii spun ca azi si mai-ne, in zonele atentionate, instabilitatea atmosferica va fi "accentuata", cu ploi torentiale si vijelii. Vantul va bate cu viteze de pana la 90 de kilometri pe ora, iar cantitatile de precipitatii asteptate pot ajunge pana la 50 de litri pe metru patrat in 24 de ore. De asemenea, autoritatile locale din 13 judete au primit ieri si o avertizare hidrologica cu cod galben, existand pericolul producerii unor inundatii.
Pentru inceput, astazi fenomenele asteptate vor aparea in Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si la munte, pentru ca maine acestea sa se extinda in Moldova si in Carpatii Orientali.Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut ieri autoritatilor administratiei publice locale si structurilor pentru situatii de urgenta din cele 23 de judete sa fie pregatite pentru inlaturarea posibilelor efecte ale unor furtuni puternice.


FURTUNA PE MARE. De asemenea, ofiterii de la Port Control, din cadrul Autoritatii Navale Romane, au declarat ca au transmis avize de furtuna catre cele opt nave aflate in rada porturilor maritime romanesti, din cauza vantului puternic care bate in rafale.
"Vantul bate in larg cu circa 50-60 km pe ora, iar la tarm puterea acestuia nu pune in pericol navele", a declarat ofiterul de serviciu. Comandantii navelor au fost avertizati sa isi ia masuri suplimentare de siguranta. Trei oameni ucisi de un plopVantul foarte puternic prognozat pentru aceste zile a facut ieri primele victime. Trei persoane au decedat si alte doua sunt in stare grava la Spitalul de Urgenta Constanta, dupa ce un plop batran de circa 40 de ani s-a prabusit peste autoturismul cu care acestia circulau. Cei trei decedati sunt membri ai aceleiasi familii (mama, tata si fiu) si se intorceau de pe litoral catre Bucuresti. Incidentul a avut loc pe drumul dintre localitatile Poarta Alba si Basarabi. Directorul general al AND Constanta, Jean Paul Tucan, a declarat ca va incepe o ancheta interna si ii va sanctiona pe toti angajatii care nu si-au facut datoria. Tucan sustine ca AND nu a putut taia copacii chiar daca exista un program in acest sens din februarie, deoarece nu a avut aprobarea Ocolului Silvic. Azi in taraBacau 23°C / Baia Mare 27°C / Brasov 21°C / Buzau 22°C / Cluj-Napoca 23°C / Constanta 26°C / Craiova 22°C / Deva 23°C / Galati 24°C / Iasi 24°C / Miercurea-Ciuc 19°C / Oradea 28°C / Pitesti 22°C / Sibiu 20°C / Suceava 24°C / Targu-Mures 22°C / Timisoara 28°C


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.