"Accidentul" din Supercupa cu Rapid si victoria chinuita din meciul cu Gloria Buzau, din etapa inaugurala, ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma pentru dinamovisti. Dupa o vara cu victorii aproape pe linie in partidele de pregatire, "cainii" au ra
"Accidentul" din Supercupa cu Rapid si victoria chinuita din meciul cu Gloria Buzau, din etapa inaugurala, ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma pentru dinamovisti. Dupa o vara cu victorii aproape pe linie in partidele de pregatire, "cainii" au ramas in starea de euforie de dupa castigarea titlului, iar sambata seara au bifat deja prima infrangere a sezonului. FC Vaslui a dat desteptarea in "Groapa", iar apele au inceput sa se tulbure. Actionarii dinamovisti s-au intrunit imediat dupa meci, intr-o sedinta la "oficiala", urmata, surprinzator, de declaratii calme, iar Rednic a luat foc. Si-a facut elevii cu ou si cu otet la conferinta de presa de la finalul partidei, acuzandu-i de relaxare si de neseriozitate. Cu doar doua saptamani inaintea primei manse a turului trei preliminar din Liga Campionilor, impotriva lui Lazio, Dinamo scartaie serios, ramanand de vazut daca Rednic va reusi sa-i trezeasca la timp.
Singurele scuze ale tehnicianului dinamovist pentru esecul de la meciul de sambata, cu frumoasa echipa a Vasluiului, ar putea fi faptul ca nu a avut la dispozitie jumatate dintre titularii din linia de fund. Moti a suferit o fractura de metatarsiene si va sta sase saptamani, iar Pulhac a avut dureri la glezna, dar este de asteptat sa revina etapa viitoare. In locul lor au fost trimisi in teren Vali Nastase, respectiv tanarul Musat, ambii cu evolutii modeste. La mijloc si in fata, valoarea de pe hartie a jucatorilor l-a facut pe Rednic sa creada ca poate roti fotbalistii fara ca jocul sa sufere prea mult, astfel ca Danciulescu i-a lasat locul in avanposturi lui Bratu (foto), iar Fernandes a intrat de la inceput in locul lui C. Munteanu. Tehnicianul dinamovist a incercat sa revina, pe final, la formula aproape de baza, insa elevii sai au pus prea putin poarta vasluienilor in pericol pentru a spera macar la un gol. La final, Rednic si-a asumat verbal vina, dar apoi i-a "tavalit" rau pe jucatorii sai. "Sunt dezamagit de atitudinea jucatorilor. Principalul vinovat sunt eu! Am avut prea mare incredere in ei. Nu am gestionat cum trebuie aceasta saptamana. Pe mine asta m-a deranjat, ca s-au relaxat. Suntem spartani, suntem campioni... Am fost! Anul trecut! Nu merge doar sa ne plimbam pe teren, trebuie sa te si respecti! Aici e Dinamo, asta nu inteleg cativa dintre jucatori! Dorinel Munteanu e un exemplu, bravo lui! Felicitari! Pana la prima mansa cu Lazio ne putem reveni, insa multe se vor schimba pe aici", si-a incheiat Rednic tirada cu o amenintare. Pe partea cealalta a arenei, actionarii lui Dinamo au intrat, timp de o jumatate de ora, in sedinta, la care a participat si fostul lor partener, Ioan Becali. La finalul intalnirii, presedintele Nicolae Badea a transmis un mesaj de unitate si de liniste, respingand categoric varianta unor sanctiuni financiare impotriva fotbalistilor. "Suntem afectati, e o infrangere pe care nu o asteptam. Suntem la inceput de campionat, iar drumul este lung. Meciul trebuie analizat de conducatori si antrenori pentru a remedia problemele. Pentru noi sunt importante campionatul si Liga Campionilor, insa mai importante sunt echilibrul si unitatea echipei. Avem un regulament care se aplica oricand, dar nu ne plac excesele comportamentale si pecuniare", a declarat boss-ul lui Dinamo.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.