Democratul Radu Berceanu a acuzat Executivul Tariceanu ca a emis o ordonanta, cu "dedicatie", care impune conditii atat de drastice, incat constructorii de autostrazi romani sau chiar cei europeni nu se pot califica la licitatiile in domeniu, fara a
Democratul Radu Berceanu a acuzat Executivul Tariceanu ca a emis o ordonanta, cu "dedicatie", care impune conditii atat de drastice, incat constructorii de autostrazi romani sau chiar cei europeni nu se pot califica la licitatiile in domeniu, fara a preciza insa cui ii este destinat actul normativ, informeaza Mediafax.Senatorul democrat Radu Berceanu a declarat ieri ca Executivul a emis pe 28 iunie o ordonanta de urgenta, de fapt o derogare de la legislatia europeana in domeniul constructiilor de drumuri. Radu Berceanu a acuzat ca actul normativ este "o dedicatie", pentru ca impune conditii drastice, "colosale", pentru cei care vor sa se califice la licitatiile in materie, iar constructorii romani sau chiar europeni nu vor avea acces. Potrivit democratului, suma totala la care se cifreaza lucrarile ce vor fi realizate in urma emiterii acestei ordonante va fi de peste 3 miliarde de euro. Radu Berceanu l-a acuzat pe ministrul de resort, Ludovic Orban, ca a evitat sa contrasemneze actul normativ, in schimb secretarul de stat Septimiu Buzasu fiind cel care si-a pus numele pe documentul in cauza. Democratul nu a precizat insa cui ii este dedicata Ordonanta 72/2007, dar a declarat ca, la momentul discutarii actului normativ, Compania Nationala de Achizitii Publice s-a opus unor astfel de prevederi.Radu Berceanu s-a lansat si intr-un atac la adresa premierului Tariceanu, despre care a spus ca "in marile sale incrancenari politice a avut in vedere cateva firme". "Eu il anunt ca mai sunt multe zeci de firme care nu sunt acele doua firme pe care le viseaza dansul si noaptea, din motive exclusiv politice", a declarat Berceanu. "Firmele pe care le-a spus (n.r. - Tariceanu) cu mare foc: Euroconstruct si Paco, crezand ca-si rezolva problemele lui politice prin astfel de atacuri. Ştim cu totii ca-l viseaza pe Traian Basescu si ziua si noaptea in diverse forme...", a precizat democratul.Radu Berceanu l-a atacat si pe succesorul sau in postul de ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, pe care l-a acuzat de incompetenta. "Cine sta in primarie si nu face nimic, cum a stat domnul Orban doi ani si jumatate, ajunge ministru la Transporturi si Constructii. Ştie cineva ce a facut Orban in doi ani si jumatate in Primaria Capitalei?", a intrebat retoric democratul Berceanu. "Nu are probleme (n.r. - Orban) nici cu bordurile, nici cu drumurile, nici cu constructorii, n-are probleme cu nimic, si devine ministru unde nu semneaza ordonantele si nu are probleme cu nimic, si uite tot asa. De astfel de oameni inteleg ca avem nevoie", a conchis senatorul democrat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.