CUNUNA URIASA. Localnicii comunei Pericei din judetul Salaj au reusit o performanta mai putin obisnuita: au impletit o cununa de ceapa cu o lungime de 4.518 metri. Cu aceasta cununa, care s-a intins pe toate ulitele satului, oamenii asteapta sa intre
CUNUNA URIASA. Localnicii comunei Pericei din judetul Salaj au reusit o performanta mai putin obisnuita: au impletit o cununa de ceapa cu o lungime de 4.518 metri. Cu aceasta cununa, care s-a intins pe toate ulitele satului, oamenii asteapta sa intre in Cartea Recordurilor, ai carei reprezentanti au fost prezenti in comuna salajeana. (Vasile Dale)
10:14 - ACCIDENT
CAPITALA. Un barbat in varsta de circa 50 de ani a fost gasit spanzurat in curtea Muzeului Antipa din Capitala.
BUZAU. O persoana a murit si alte trei au fost grav ranite dupa ce masina in care se aflau s-a rasturnat pe DN 10, in apropiere de localitatea Nehoiu, Buzau. Se pare ca accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, pe fondul drumului alunecos, dupa precipitatii.

10:19 - PESCUIT MORTAL
SUCEAVA. Trei tineri au fost raniti, dupa ce masina in care se aflau s-a rasturnat in zona localitatii Dragoiesti
BACAU. Un barbat ce pescuia pe digul raului Bistrita, din preajma municipiului Bacau, a murit, in momentul in care a aruncat lanseta in apa si a atins un fir de inalta tensiune aflat deasupra capului. Politistii nu au suspiciuni privind moartea barbatului.

 Silvia Ciornei, cetatean de onoare Senatorul PC Silvia Ciornei a primit titlul de cetatean de onoare al orasului Targu-Neamt. Distinctia a fost acordata la initiativa primarului Decebal Arnautu, pentru meritele deosebite si implicarea in sprijinirea unor proiecte de maxima importanta pentru Targu-Neamt. Printre proiectele realizate de senatorul PC se numara consolidarea malului drept al Ozanei, finantarea statiei de epurare si modernizarea unei scoli. Silvia Ciornei s-a declarat onorata de distinctia primita.  BOTOSANI - Duba ultramoderna pentru detinuti
Detinutii din PMS din Botosani vor fi transportati la instantele de judecata in masini cu aer conditionat, dupa ce unitatea de detentie a achizitionat o autospeciala dotata ultramodern, pentru transportul persoanelor private de libertate. Penitenciarul Botosani, in care sunt incarcerate aproximativ 1.100 de persoane, dispune de sase autospeciale pentru detinuti.

ARGES - Salt mortal de pe cladirea primariei
Un muncitor a murit dupa ce a cazut de pe cladirea noului sediu al primariei comunei Negrasi, de la o inaltime de aproape zece metri. In timp ce incerca sa indeparteze cofragul din lemn de pe placa superioara a constructiei, barbatul s-a dezechilibrat si a cazut in gol, cadavrul lui fiind gasit ulterior la baza cladirii. Potrivit primelor cercetari, decesul s-a produs din cauza leziunilor grave suferite de victima. Procurorii si reprezentantii ITM fac cercetari in acest caz, fiind vorba despre un accident de munca. (Elly Cristea)

ORADEA - Utilaj prabusit peste doua masini
Soferul unui autoturism a fost grav ranit sambata seara, dupa ce un utilaj al unei firme de constructii s-a prabusit peste doua masini si peste un gard de beton, distrugandu-le in intregime, accidentul producandu-se in cartierul oradean Iosia. Barbatul s-a ales cu traumatism cranio-cerebral cu plaga deschisa. Aflat pe santier, inginerul-sef Mircea Pascalau, reprezentantul firmei de constructii care executa lucrarea, a declarat ca utilajul s-a prabusit din cauza solului instabil. (Natalia Ivan)

PRAHOVA - Circulatia pe DN 1A, ingreunata de un tir
Traficul rutier pe Drumul Na-tional 1A, intre Ploiesti si Brasov, s-a desfasurat cu dificultate ieri, timp de mai bine de cinci ore, dupa ce un tir incarcat cu ciment a ramas blocat pe sosea, din cauza unor defectiuni. Intrucat autotrenul nu a mai putut porni, circulatia autovehiculelor pe sensul Brasov - Ploiesti a fost restrictionata, circulandu-se doar pe sensul de urcare catre Brasov. DN 1A a fost deblocat in jurul orei 9:45, cand autotrenul a fost tractat, iar circulatia rutiera a reintrat in normal.


DAMBOVITA - Militarul ucis a fost inmormantat
Sublocotenentul (p.m.) Aurel Marcu, ucis joi in Afganistan, a fost ingropat ieri in satul Putul cu Salcia, localitatea natala a tanarului. Slujba a fost oficiata de IPS Nifon Mihaita, arhiepiscopul Targovistei. La funeralii au participat ministrul Apararii, Teodor Melescanu, loctiitorul sefului Statului Major al Armatei, gen. lt. Ioan Sorin, seful Statului Major al Fortelor Terestre, gen. lt. Teodor Frunzetti, si comandantul Corpului 1 Armata Teritorial, gen. de brigada Ion Barloiu.


SECTORUL 2 - 30.000 de ani de casatorie
Locuitorii care au implinit si chiar au depasit peste 50 de ani de casatorie au fost sarbatoriti ieri la Primaria Sectorului 2. Cele 555 de cupluri care se afla in aceasta situatie au adunat impreuna 30.119 ani de casatorie. Au participat 4.610 nuntasi, din care 1.100 de miri si peste 3.500 de invitati. Au fost prezente nume importante ale culturii romanesti, printre care Carmen Stanescu (foto), Samian Crasmaru, Adela Marculescu, Nicu Constantin, Ileana Stana Ionescu, Andrei Ionescu, Eusebiu Stefanescu, Cristina Deleanu, Eugen Cristea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.