Editorialul publicat de Jurnalul National sambata, 4 august, sub semnatura domnului Valentin Stan, ridica pentru mine cateva semne de intrebare. Nu in ceea ce priveste atitudinea domniei sale, pentru care am toata ingaduinta si generozitatea. Antena
Editorialul publicat de Jurnalul National sambata, 4 august, sub semnatura domnului Valentin Stan, ridica pentru mine cateva semne de intrebare. Nu in ceea ce priveste atitudinea domniei sale, pentru care am toata ingaduinta si generozitatea. Antena 1 mi-a oferit nenumarate ocazii in a-l vedea in deplinatatea comportamentului unui om fata de care trebuie sa manifesti o anumita si speciala intelegere.


Intrebarile pe care mi le pun vin din zona asteptarilor pe care le am din partea unui ziar de talia Jurnalului National, care, iata, permite identificarea opiniei sale cu cateva idei amestecate, ca sa nu zic dezlanate, fara a avea la baza nici o urma de documentare, ci doar folclor. Tocmai din respect pentru cititorii dumneavoastra, va rog, domnule director, sa-mi permiteti sa fac cateva precizari.


Pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti (www.pmb.ro), la rubrica Primarul, oricine poate gasi informatii despre deplasarile mele in strainatate ori despre concediul de odihna. In acest an am efectuat o singura deplasare, de doar doua zile, in vizita la Paris, la invitatia primarului capitalei Frantei, Bertrand Delanoe. Concediul meu de odihna, politizat si excesiv mediatizat, s-a limitat la numai sapte zile, aferente anului trecut.


Pot intelege pasiunea ziaristilor pentru subiecte de vacanta, dar nu pot intelege opinia ca as avea vreo vina pentru "asfaltul dogoritor si moale" din zilele caniculare. Nu cred ca mi se poate reprosa faptul ca am reclamat lipsa unor reguli dupa care institutiile statului sa functioneze in situatii deosebite, indiferent cine si unde le-ar fi conducatorul. Dumneavoastra insiva ati constatat amatorismul autoritatilor in situatia codului rosu pentru canicula, cand fiecare lua decizii dupa cum considera necesar, si nu dupa cum ar fi recomandat specialistii.


Cat despre declaratia pe care am facut-o presei, despre Catedrala Mantuirii Neamului, pot sa asigur cititorii Jurnalului National ca este una cat se poate de sincera: sper ca pana la sfarsitul mandatului meu sa reusesc sa gasesc solutia. Pe domnul Valentin Stan l-as intreba doar cum ar fi comentat daca nu as fi raspuns intrebarilor ziaristilor pe aceasta tema. Mai mult ca sigur as fi fost catalogat drept arogant, nepasator, indiferent etc.


Stiindu-l pasionat de internet, va rog, domnule director, sa-i sugerati editorialistului dumneavoastra sa acceseze site-urile Guvernului si ale Primariei Municipiului Bucuresti, unde, daca va parcurge programul de guvernare al actualului Cabinet, cat si programul de dezvoltare a Municipiului Bucuresti pentru perioada 2005 - 2008, va putea sa identifice cateva idei.

Va multumesc si va asigur de tot respectul meu,
Adriean Videanu
5 august 2007


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.