PESTA PORCINA. Aproximativ 20.000 de porci vor fi sacrificati in perioada urmatoare la o ferma din localitatea Cenei, din judetul Timis. Potrivit lui Ioan Jeleriu, director al Directiei Sanitar Veterinare din judet, la complexul in cauza a aparut un focar de pesta porcina. In zilele urmatoare, inspectorii DSV vor recolta probe si de la restul fermelor apartinand concernului Smithfield. (D.I.)


PROCES. Tribunalul Iasi a respins contestatia formulata de Zaharia Scrotter impotriva contractului de asociere in participatiune a SC Iulius Group si Consiliul Local al Minicipiului Iasi. Instanta a constatat ca Zaharia Scrotter nu justifica interesul legitim in promovarea unei astfel de actiuni si nu are calitate procesuala activa. In urma sentintei, Schrotter a fost obligat sa plateasca Iulius Group suma de 34.000 lei reprezentand cheltuieli de judecata.


PRIVATIZARE. Guvernul va emite o lege speciala pentru privatizarea Automobile Craiova, pentru ca pretentiile companiei Ford, singurul ofertant, nu se incadreaza in cadrul legislativ actual, a declarat Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei de privatizare. Reprezentantii Ford nu au cerut facilitati fiscale, insa vor sa fie clarificate toate problemele legate de societatea Automobile Craiova, de la cele referitoare la datoriile catre stat pana la cele legate de raspunderea pentru masinile produse de fostul proprietar Daewoo si aflate in circulatie.