PREMIERA. O echipa de medici belgieni a realizat cu succes un transplant de ovar in cazul a doua surori care nu sunt gemene. Pana acum, acest tip de transplant a fost reusit numai intre surori gemene. Teresa Alvaro a ramas fara ovare din cauza unui t
PREMIERA. O echipa de medici belgieni a realizat cu succes un transplant de ovar in cazul a doua surori care nu sunt gemene. Pana acum, acest tip de transplant a fost reusit numai intre surori gemene. Teresa Alvaro a ramas fara ovare din cauza unui tratament intensiv impotriva talasemiei. Dupa ce a primit un ovar de la sora ei mai mica, Sandra, pacienta a inceput sa aiba din nou menstruatie. Mai mult, medicii i-au recoltat doua ovule care au fost fecundate in vitro, dar embrionii nu au supravietuit. Insa Teresa Alvaro are in continuare sanse sa devina mama.    COBAI. Lipsa legislatiei in domeniul tratamentelor cosmetice transforma populatia britanica in "soricei de laborator", avertizeaza medicii intr-un articol publicat de BBC News online. Ei sustin ca unele companii lanseaza produse cosmetice in Marea Britanie inainte de a fi autorizate in Statele Unite, unde sunt obligate sa respecte reguli stricte.   INEDIT. Profesorul sud-corean Woo-Suk Hwang, ajuns celebru dupa ce a anuntat in 2004 ca ar fi creat celule stem embrionare si apoi inculpat dupa ce s-a ajuns la concluzia ca falsificase cercetarile, ar putea fi reabilitat. Potrivit unui studiu citat de The Times, Hwang a creat din greseala primele celule umane prin partogeneza, nu prin clonare, asa cum a pretins. Astfel, Hwang ar putea fi considerat autorul unei descoperiri revolutionare... chiar daca din intamplare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.