Folkul a ramas de ieri mai sarac. Cel care a prezentat primele doua editii ale festivalului Folk You! Florian Pittis, a fost rapus la 63 de ani, de o boala crunta. Festivalul din acest an va fi dedicat celui care a fost marele om si artist Motu Pitti
Folkul a ramas de ieri mai sarac. Cel care a prezentat primele doua editii ale festivalului Folk You! Florian Pittis, a fost rapus la 63 de ani, de o boala crunta. Festivalul din acest an va fi dedicat celui care a fost marele om si artist Motu Pittis.   Lipsa de folk in organism este mai periculoasa ca lipsa de calciu. Ne imbolnavim de batranete inainte de vreme, iar sufletul moare incet si ireversibil, intoxicat de stres si extenuat de "vanarea de vant" a intunericului nostru cel de toate zilele. Caci intuneric se cheama viata fara lumina si goana dupa nimic. De unde stim ca folkul este "vaccinul" salvator? Simplu: sufletul are nevoie de aer curat, respirabil, care se mai gaseste inca in poezie si in vibratia coardelor de chitara. De aceea, va invitam la "medicul de familie" Folk You! de la Vama Veche, pentru un control de rutina si la o sedinta de tratament, intre 10 si 11 august. Echipa de "medici" va fi alcatuita din Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Nicu Covaci, Mircea Florian, Victor Socaciu, Vasile Seicaru, Ducu Bertzi, Marius Batu, Dinu Olarasu, Florin Chilian, Florin Sasarman, Adrian Sarmasan, Emerich Imre, Maria Gheorghiu, Tatiana Stepa, Zoia Alecu, Maria Magdalena Danaila, Heidi Schmidt, toti fosti prieteni ai regretatului Motu Pittis, decedat ieri dupa o lunga si grea suferinta. Festivalul nostru a ajuns la maturitate. Era timpul deci sa faca pui. Intr-un fel a si facut, prin imitatie si marketizare, dar asta e o alta poveste... si nu la faptul ca folkul poate aduce bani ne gandim, ci la aducerea publicului pe scena. A acelora care vin la mare sau se duc la munte cu chitara in spate si cu cantecele in suflet. Ei bine, ne-am gandit ca, daca echipamentul folk exista la purtator, de ce n-ar fi probat si pe scena? Asadar, propunem urmatoarea provocare: la Vama Veche, in zilele de 10 si 11 august, intre orele 20.00 si 22:00, la cea de-a treia editie a Festivalului Folk You!, toti cei care traiesc in simbioza cu chitara si au curajul sa cante pe scena o pot face. in memoriam. Acest festival se va constitui intr-un omagiu adus celui care a fost actorul si cantautorul Florian Motu Pittis, plecat mult prea curand dintre noi. El a decedat ieri la Institutul Oncologic.     Sanatate Folk You! ofera sansa confruntarii cu publicul chiar... publicului. Nu este doar o provocare, ci si o alternativa a continuitatii. Nu stii de unde sare... folkul! Aveti sansa sa debutati la Folk You!, sa urcati pe aceeasi scena pe care vor evolua veteranii muzicii tinere. Va puteti inscrie la numarul de telefon al redactiei 318.20.37, interior 132, sau la adresele de e-mail dana.andronie@jurnalul.ro si ruxandra.predescu @jurnalul.ro. Partenerii nostri in acest demers sunt TVR 2 si SRR si partenerul nostru traditional Radio3Net, institutie a carui director a fost Florian Pittis. Inregistrarile video ale concertelor sustinute pe plaja la cele doua editii al Folk You pot fi vizionate pe www.radio3net.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.