Liderul PC i-a cerut presedintelui Basescu sa-si clarifice pozitia fata de Patriarhul Teoctist, pe care, cand era in viata, l-a acuzat de colaborare cu regimul comunist, iar post-mortem l-a decorat.   


Liderul P
Liderul PC i-a cerut presedintelui Basescu sa-si clarifice pozitia fata de Patriarhul Teoctist, pe care, cand era in viata, l-a acuzat de colaborare cu regimul comunist, iar post-mortem l-a decorat.   


Liderul PC, Dan Voiculescu, l-a acuzat sambata, la Brasov, pe presedintele Basescu de "cinism si ipocrizie", pentru ca, dupa ce l-a numit pe Patriarhul Teoctist colaborator al regimului comunist, in raportul Tismaneanu, l-a decorat post-mortem cu cea mai inalta distinctie a Romaniei. "Nu demult, Traian Basescu gira in fata natiunii raportul Tismaneanu, in care se arata ca «atat Iustin Moisescu, cat si Teoctist Arapasu au ajuns in fruntea BOR datorita loialitatii dovedite fata de conducerea Partidului Comunist» si vine apoi si ii acorda post-mortem cea mai inalta distinctie a Romaniei. PC ii cere lui Basescu sa isi asume printr-o declaratie publica hotararea de a denunta acuzatiile care i s-au adus Patriarhului in raportul Tismaneanu pentru condamnarea comunismului. Trebuie sa spuna public cand a mintit: cand a girat raportul Tismaneanu sau cand l-a decorat pe Patriarh", a aratat Voiculescu. El a mai cerut, de asemenea, clasei politice "sa ia mainile de pe Biserica si sa nu-si mai bage coada in alegerea viitorului Patriarh".


CU CORUPTIA LA MASA. Comentand interventia sefului statului la groapa de gunoi Glina, presedintele PC a spus ca "Basescu sta cu coruptia la masa", iar firmele implicate in strangerea gunoaielor de la Glina "sunt clientela politica a lui Traian Basescu". "Cele trei firme patriotic implicate in eliminarea gunoaielor sunt firme care au castigat si castiga sute de milioane de euro, le castigau de la primarul general Basescu si le castiga de la primaria domnului Videanu si de la Ministerul Transporturilor al domnului Gheorghe Dobre. Faptul ca presedintele sta cu coruptia la masa e o problema pentru care, probabil, acesta va da candva socoteala", a precizat Dan Voiculescu. Liderul conservator a mai aratat ca presedintele Basescu "umbla printre gunoaie numai si numai ca sa nu il lase pe premier sa castige electoratul" si ca, probabil, premierul "nu are o clientela politica capabila sa raspunda la comanda asa cum are presedintele". "Noi, ca romani, trebuie sa fim bucurosi ca s-a facut curatenie", a incheiat Voiculescu.


Lista pentru europarlamentareBiroul Politic si Biroul Permanent al PC au definitivat sambata la Brasov lista candidatilor partidului pentru Parlamentul European. Cei care deschid aceasta lista sunt Maria Grapini (foto), Irinel Popescu si Codrut Seres. "Cap de lista a fost aleasa in unanimitate Maria Grapini, deoarece cunoaste foarte bine problematica europeana prin prisma intereselor romanesti", a spus presedintele conservator Dan Voiculescu. Maria Grapini a reamintit faptul ca PC merge la aceste alegeri pe liste proprii si ca partidul din care face parte si-a propus sa obtina minimum 7% din voturile electoratului. Pe lista pentru europarlamentare se mai afla, printre altii, Florin Anghel, Silvia Ciornei, Mihai Leu, Bogdan Pascu, Sabin Cutas si Lia Ardelean. Biroul Permanent al PC a hotarat, de asemenea, sa ceara unuia dintre institutele de sondare a opiniei publice sa faca un sondaj in Capitala pentru a afla daca bucurestenii sunt multumiti de activitatea primarului Adriean Videanu. In cazul in care locuitorii Capitalei nu sunt multumiti de primarul general, conservatorii vor demara procedurile de suspendare din functie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.