Toma Coconea se afla vineri pe primul loc la Red Bull X-Alps 2007.

Parapantistul roman Toma Coconea a devenit liderul clasamentului general in concursul Red Bull X-Alps 2007, detronindu-l pe Alex Hofer, invingatorul final de acum doi

Toma Coconea se afla vineri pe primul loc la Red Bull X-Alps 2007.

Parapantistul roman Toma Coconea a devenit liderul clasamentului general in concursul Red Bull X-Alps 2007, detronindu-l pe Alex Hofer, invingatorul final de acum doi ani, care statuse pe primul loc intreaga saptamina. Elvetianul mersese fara greseala, dar a ales un traseu mai lung in drumul spre punctul de control din Mont Blanc si a pierdut timp pretios in duelul cu Toma Coconea, care a ales traseul clasic, prin valea Chamonix. Romanul a urcat pe prima pozitie in noaptea de joi spre vineri, dupa ce a mers sustinut intreaga noapte, iar vineri la prinz era la 10 km distanta de Urs Loetscher si la 22 km de Alex Hofer. Primul clasat din spatele acestui grup, britanicul Aidan Toase, era in urma la peste 80 km. Conditiile meteo din ultima parte a traseului nu sint propice pentru zborul cu parapanta, in Alpii nordici fiind anuntate furtuni pentru zilele urmatoare. Concursul a inceput in urma cu 11 zile, iar la startul sau s-au aliniat 30 de parapantisti din 22 de tari. Printre ei si Toma Coconea, un instructor de zbor din Petrosani, in virsta de 31 de ani, aflat la al treilea Red Bull X-Alps.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.