SaphirStein este un nou ansamblu rezidential care va spori oferta de locuinte din centrul Capitalei. Dezvoltatorul proiectului imobiliar, compania Stein Construct, a anuntat in momentul demararii investitiei ca pentru realizarea acestui proiect imobiliar se vor cheltui aproximativ 40 de milioane de euro. S-a ales o zona centrala deoarece se vizeaza un segment de populatie care dispune de venituri mai consistente pentru achizitionarea unei locuinte. De altfel, pretul mediu de vinzare este de 1.680 de euro pe metrul patrat construit, fara TVA. Mai trebuie spus si ca suprafetele sint destul de generoase. Conform dezvoltatorului, se doreste ca acest cartier sa fie un minioras in inima Capitalei. Suprafata totala construita va fi de 5.260 de metri patrati.

Lucrarile la zona rezidentiala au inceput in luna ianuarie a acestui an, iar, in prezent, conform oficialilor companiei, blocurile sint deja ridicate la nivelul al treilea, urmind ca anul viitor toate cele 169 de apartamente din noul ansamblu rezidential sa fie predate proprietarilor. Vor fi apartamente cu doua si trei camere. Vinzarile merg bine. Circa 60% din apartamentele scoase la vinzare au fost achizitionate, chiar daca multe dintre ele sint in prezent doar pe hirtie. De altfel, specialistii spun cu surprindere ca in prezent nu mai exista reticenta din partea romanilor pentru achizitionarea de apartamente din stadiul de proiect. La cifra buna de vinzari a contribuit si introducerea buyback-ului imobiliar.

Pentru locuintele din ansamblurile RubinStein si SaphirStein s-a introdus in premiera posibilitatea de a achizitiona locuinte prin buyback, operatiune cunoscuta in Romania de pe piata auto. Metoda este simpla: apartamentul vechi este evaluat de un specialist angajat de care dezvoltator. Pretul de piata al apartamentului vechi va fi scazut din valoarea apartamentului nou, astfel ca solicitantul va achita doar diferenta. Mai mult, dezvoltatorii ansamblului spun ca cel care cumpara un apartament nou va putea sta in vechea locuinta pina cind lucrarile la ansamblul rezidential sint finalizate. „Vinzarile prin buyback au inregistrat un indice de 10% in doar cinci luni de la lansare", spune Constantin Moisescu, director general al Stein Construct. Acesta considera ca buyback-ul imobiliar va avea succes la publicul din Romania si de aceea va fi utilizat si in cazul altor ansambluri rezidentiale.

Conducerea Stein Construct afirma ca dupa finalizarea acestor ansambluri rezidentiale va investi tot pe segmentul locuintelor cu finisaje de lux. „Dupa finalizarea acestor ansambluri ne propunem sa construim alte locuinte in aceeasi zona, Splaiul Independentei. Vom incerca sa depasim calitatea deja obtinuta prin materialele folosite in constructia imobilelor. Acest segment de apartamente de lux se adreseaza persoanelor cu venituri mari", mai spune Constantin Moisescu. Acesta afirma ca, in cazul in care se va constata ca exista cerere, se va investi si in alte orase din tara.

Debut cu Rubin Primul proiect al Stein Construct, RubinStein, se construieste pe soseaua Bucuresti-Tirgoviste. Lucrarile sint aproape de finalizare, iar locuintele au fost vindute in proportie de 90%. Este vorba despre 76 de apartamente situate in doua blocuri cu cite patru etaje. In acest caz, publicul-tinta a fost clasa medie, in conditiile in care pretul mediu de vinzare a fost de 800-1.000 de euro/mpc, fara TVA.

SaphirStein de la A la Z suprafata totala pe care se va construi este, in cazul acestui proiect, de 5.260 de mp valoarea investitiei estimata la momentul demararii proiectului: 40 de milioane de euro inceperea lucrarilor in zona rezidentiala - ianuarie 2007 numar de unitati locative: 169 de apartamente cu doua si trei camere, cu suprafete intre 86 si 159 de metri patrati construiti, amplasate in doua blocuri cu regim de inaltime S+Ds+P+9E stadiul vinzarilor: 60% dintre unitatile locative au fost deja contractate stadiul lucrarilor de constructie: fiecare bloc este ridicat pina la etajul al treilea data de finalizare: septembrie 2008 locuri de parcare: 191 la subsol si demisol se afla adaposturi de protectie civila, spatii de depozitare, centrala termica etc. pozitionare: zona buna, aproape de centrul Bucurestiului, cu iesire si pe Calea Plevnei, si pe Splaiul Independentei mijloace de transport in comun: liniile 601, 385, 70, 104