Din anii a€™90 incoace chitaristi din lumea intreaga au tot incercat sa intre in Guinness Book, cantand (cu sutele sau miile) o melodie celebra. Unele evenimente au fost omologate, altele nu, asta in functie de prezenta/absenta reprezentant
Din anii a€™90 incoace chitaristi din lumea intreaga au tot incercat sa intre in Guinness Book, cantand (cu sutele sau miile) o melodie celebra. Unele evenimente au fost omologate, altele nu, asta in functie de prezenta/absenta reprezentantilor oficiali ai Guinness Book Of Records. Desi in primavara acestui an chitaristul polonez Leszek Cichonski a strans in Piata Mare din Wroclaw 2.000 de chitaristi (care au interpretat "Hey Joe" a lui Hendrix), recordul inscris la Guinness este altul. La 3 iunie a.c., in Kansas City au fost inregistrati 1.721 de oameni, care au cantat "Smoke on the Water" (Deep Purple). La noi, A.G. Weinberger vrea sa inscrie Romania in Guinness Book, strangand cel mai mare numar de chitaristi care sa cante impreuna o melodie. Evenimentul va avea loc in primavara anului viitor, in cadrul primei editii a Freedom Fest, o manifestare de amploare, cu muzicieni de marca din tara si din strainatate. Prin felul in care este conceput, festivalul incearca sa ii implice activ pe toti participantii, sa ii provoace la unitate si libertate spirituala prin muzica. Toti chitaristii, profesionisti sau amatori, tineri sau maturi, barbati sau femei, sunt asteptati pentru a marca acest record si a inscrie numele Romaniei in Guinness Book. Certificarea va fi facuta de un arbitru oficial din partea Guinness Book, care va fi prezent pe toata durata festivalului. Melodia care va fi interpretata va fi desemnata  intr-o luna-doua, va avea acorduri simple, astfel incat oricine sa le poata invata usor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.