Biserica protestanta luterana din Suedia propune o alta atitudine fata de homosexuali.

Participarea clericilor la un eveniment dedicat homosexualilor si lesbienelor este o premiera pentru Suedia, cu toate ca tara se numara printre pr
Biserica protestanta luterana din Suedia propune o alta atitudine fata de homosexuali.

Participarea clericilor la un eveniment dedicat homosexualilor si lesbienelor este o premiera pentru Suedia, cu toate ca tara se numara printre primele care au legalizat adoptia in cuplurile gay. Delegatia va fi formata din 30 de pastori si reprezentanti de rang inalt ai catedralelor din Stockholm si Uppsala, care vor defila sub sloganul "Dragostea e mai puternica decit orice", anunta Agentia France Press, citata de MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, scopul initiativei Bisericii este acela "de a rupe tacerea mare a maselor" cu privire la comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali). "Biserica suedeza este una deschisa, unde fiecare are locul sau", a declarat Ann-Katrin Bosbach, pastor la Uppsala. De altfel, de la inceputul acestui an, Biserica si-a deschis usile pentru cuplurile homosexuale, care-i pot cere binecuvintarea pentru uniunile lor. Si Parlamentul suedez va analiza in ianuarie 2008 o propunere legislativa care ar urma sa introduca notiunea de mariaj "neutru din punct de vedere sexual", care sa recunoasca mariajul perechilor formate din persoane de acelasi sex in fata Bisericii protestante luterane. Zeci de mii de manifestanti vor participa la parada gay de simbata, au anuntat organizatorii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.