Lucrarile vor incepe in cel mai scurt timp

Nokia a anuntat ieri ca autoritatile romane au eliberat autorizatia de constructie pentru viitoarea fabrica a companiei, situata in parcul industrial Tetrom III  din comuna  Jucu. Lucr

Lucrarile vor incepe in cel mai scurt timp

Nokia a anuntat ieri ca autoritatile romane au eliberat autorizatia de constructie pentru viitoarea fabrica a companiei, situata in parcul industrial Tetrom III din comuna Jucu. Lucrarile urmeaza sa inceapa imediat, iar debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008.
"Suntem bucurosi sa anuntam demararea lucrarilor de constructie pentru fabrica noastra din Jucu. Acest moment important este rezultatul colaborarii extrem de eficiente dintre Nokia, Consiliul Judetean Cluj si Tetarom. Stransa colaborare dintre aceste organisme a permis ca evolutia proiectului de constructie a fabricii de dispozitive mobile, cat si a parcului industrial din Jucu, sa decurga conform planificarii initiale," a declarat John Guerry, director general al fabricii Nokia de la Jucu.

Fabrica de la Jucu, cea de-a 11-a fabrica Nokia

Pe 29 iunie anul acesta, Nokia a anuntat debutul pregatirii lucrarilor pentru noua sa facilitate de productie de dispozitive mobile din judetul Cluj, Romania. Fabrica din Cluj va fi cea de-a unsprezecea facilitate de productie a companiei, la nivel mondial.
Senior Vice President Nokia, Raimo Puntala a subliniat importanta pe care urmeaza s-o aiba activitatile de la Cluj pentru Nokia.
"Vom asista la o schimbare semnificativa a acestui peisaj. Acest camp deschis urmeaza sa se transforme intr-o zona industriala puternic tehnologizata. Compania Nokia este mandra de faptul ca va deveni un investitor-cheie si unul dintre principalii angajatori din aceasta regiune", a declarat domnul Puntala.

Totalul investitiei - 60 milioane euro

La sfarsitul lunii martie Nokia a facut publica intentia companiei de a construi o noua facilitate de productie in Jucu, Judetul Cluj, investitia ridicandu-se la 60 milioane euro. Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Se estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.
Decizia de a construi o noua fabrica in Romania este reflectarea puternicei cresteri de volume, inregistrata de Nokia la nivel global, precum si a cresterii cererii de terminale mobile in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.