Ministerul de Interne britanic a refuzat cererea de obtinere a permisului de munca pentru Niculae deoarece jucatorul nu a evoluat in 75% din meciurile nationalei Romaniei.

Scotienii s-au zgircit cu permisul de munca al internationalulu
Ministerul de Interne britanic a refuzat cererea de obtinere a permisului de munca pentru Niculae deoarece jucatorul nu a evoluat in 75% din meciurile nationalei Romaniei.

Scotienii s-au zgircit cu permisul de munca al internationalului Marius Niculae, desi acesta a semnat deja contractul cu Iverness. Ministerul de Interne britanic a fost cel care a respins cererea romanului, iar gruparea va prezenta cazul cit mai curind la un tribunal de apel pentru a evita ca intelegerea cu jucatorul sa cada, informeaza "The Scotsman". Sursa citata subliniaza ca Niculae a jucat in 28 de meciuri in reprezentativa Romaniei, pentru care a marcat 12 goluri, insa in ultimii doi ani nu a jucat in 75 la suta din partidele nationalei, ceea ce se considera a fi un impediment in obtinerea permisului de munca.

Iverness i-a cerut parlamentarului scotian David Stewart sa ii sustina cazul si sa grabeasca rezolvarea situatiei. Stewart va sustine ca Niculae, care a jucat la echipele Dinamo, Sporting Lisabona, Standard Liege si Mainz, merita o dispensa.

"Am fost abordat de club in legatura cu situatia in care se afla acum Marius. Cind Marius a semnat cu acest club, ca multi alti fani, am fost incintat. Este un jucator cu experienta si talent. Acesta este cea mai importanta achizitie a clubului si arata ambitia clara a echipei Iverness de a ajunge cit mai sus. Am studiat conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru acordarea unui permis de munca unui fotbalist in situatia lui Marius. Una consta in faptul ca echipa de unde provine fotbalistul trebuie sa se afle in primele 70 in clasamentul mondial FIFA. Echipa nationala a Romaniei indeplineste aceasta conditie. Alta conditie este ca jucatorul trebuie sa fi jucat pentru tara sa in cel putin 75 la suta din meciurile internationale in ultimii doi ani dinaintea depunerii cererii", a explicat Stewart, fan al echipei Iverness.

Parlamentarul a precizat ca Marius Niculae nu indeplineste aceasta a doua conditie. "Totusi, acestea sint numai puncte de reper pentru o cerere si stiu ca au fost multe precedente si ca li s-au acordat permise de munca unor jucatori necunoscuti in plan international si ale caror tari nu fac parte din Uniunea Europeana. Se va judeca in apel cererea lui Marius si important este sa stringem informatii pe care echipa de avocati sa le foloseasca la audiere. Gindindu-ma la acest lucru, am lansat astazi o petitie online. De asemenea, i-am scris lui Jacqui Smith, in prezent ministru de Interne, cerindu-i sa intervina pentru sustinerea cazului lui Marius", a spus David Stewart. Tehnicianul Charlie Christie a declarat ca Marius Niculae s-a adaptat foarte bine la Iverness, in ciuda problemelor legate de permisul de munca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.