Gunoaiele de la marginea Bucurestiului au fost inlocuite ieri cu flori. Muncitorii de la Administratia Domeniului Public au plantat de zor flori pe malul Dambovitei, dupa indepartarea maldarelor de gunoi.   Peste 300.000 de tone de gunoi au
Gunoaiele de la marginea Bucurestiului au fost inlocuite ieri cu flori. Muncitorii de la Administratia Domeniului Public au plantat de zor flori pe malul Dambovitei, dupa indepartarea maldarelor de gunoi.   Peste 300.000 de tone de gunoi au fost ridicate din imediata vecinatate a Bucurestiului, capitala a unui stat din Uniunea Europeana! De vineri s-a lucrat la indepartarea molozului si a deseurilor depozitate ilegal pe terenurile din zona Popesti Leordeni-Glina, pentru ca ieri muncitorii de la Administratia Domeniului Public sa inceapa plantarea de flori acolo unde s-au aflat muntii de gunoaie. Aceiasi angajati s-au ocupat si cu alte actiuni de cosmetizare a zonei, curatand trotuare si borduri, dupa cum relateaza Antena 3 si Rador.   DE DURATA? Operatiunea este urmarea interventiei de vineri a presedintelui Traian Basescu, care a criticat felul in care Administratia Nationala "Apele Romane" ingrijeste albia Dambovitei, dar nu se stie ce sorti de izbanda va avea. Nu de alta, dar plapandele flori nu vor putea "tine piept" altor tone de gunoi pe care le-ar putea pregati bucurestenii. In ciuda mobilizarii generale care a dus la curatirea zonei, mai multi bucuresteni au incercat chiar ieri-dimineata sa arunce alte gunoaie, potrivit Antenei 3. Pentru a evita repetarea scenariului, autoritatile au promis ca vor supraveghea aria ecologizata in urmatoarea perioada. Deseurile "recoltate" de la fata locului au fost transportate la depozitul ecologic Vidra, iar costurile operatiunii se ridica, potrivit Rador, la circa 30 de miliarde de lei.   CRITICI. In contextul salubrizarii din zona respectiva, liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat ieri ca vizita presedintelui Basescu la Glina este "o dovada concreta, reala, a faptului ca seful statului sta la masa cu coruptia". Liderul conservator si-a explicat acuzatia prin faptul ca firmele de salubritate din Capitala ar castiga sute de milioane de euro de la Primaria lui Adriean Videanu. "Aceste firme reprezinta clientela politica a lui Traian Basescu", a mai spus Dan Voiculescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.