Fostul pugilist Evander Holyfield are posibilitatea sa lupte cu detinatorul centurii WBO la categoria grea, Sultan Ibragimov, pentru a deveni a cincea oara campion mondial, informeaza BBC.

Holyfield, in virsta de 44 de ani, poate lupta cu Ibragimov, dupa ce adversarul initial al rusului, uzbecul Ruslan Chagaev, a trebuit sa renunte la meciul de unificare a titlurilor WBO si WBA din cauza unei accidentari. "Sint bucuros ca Sultan Ibragimov a fost dispus sa-mi acorde aceasta sansa. Acesta este primul pas pentru mine sa devin campionul mondial indiscutabil la categoria grea", a declarat Holyfield.

Evander Holyfield nu va deveni cel mai virstnic campion mondial din istorie daca il va invinge pe Ibragimov, deoarece George Foreman l-a trimis la podea pe Michael Moorer in 1994, la virsta de 45 de ani, intr-un meci pentru cistigarea titlurilor WBA si IBF. "Bineinteles ca sint dezamagit ca Chagaev s-a retras si nu mi-a permis sa unific titlurile noastre, dar sa lupt cu o legenda precum Evander Holyfield este si mai bine. Si desi respect ce a facut in cariera lui, odata ce gongul va bate, va fi numai afacere, pentru ca incearca sa-mi ia ce am muncit eu atit de mult sa obtin", a declarat Ibragimov.