Credit Europe Bank a lansat creditul pentru achizitionarea unei case, imobiliar sau ipotecar, in franci elvetieni cu perioada de gratie si cu una din cele mai bune dobinzi de pe piata. Astfel, banca percepe o dobinda fixa de 2,25% in primul an. Ulter
Credit Europe Bank a lansat creditul pentru achizitionarea unei case, imobiliar sau ipotecar, in franci elvetieni cu perioada de gratie si cu una din cele mai bune dobinzi de pe piata. Astfel, banca percepe o dobinda fixa de 2,25% in primul an. Ulterior, dobinda este variabila si se calculeaza in functie de LIBOR CHF pe sase luni, la care se adauga un indice de 3,5%. In momentul de fata, LIBOR CHF la sase luni este de 2,8.

Pe linga dobinda, clientii Credit Europe care opteaza pentru acest credit ipotecar platesc un comision de analiza de 15 CHF, la care se adauga un comision de acordare de 2% platibil o singura data atunci cind se acorda si un comision lunar de 0,05% la sold. Comisionul de rambursare anticipata este de 4% in primii cinci ani, de 2% in urmatorii cinci ani si de 0% in perioada urmatoare.

De exemplu, la un imprumut de 100.000 de euro, clientul ridica doar 98.000. Rata lunara este de 382 de euro pe luna in primul an, la care se adauga un comision de 50 de euro, care scade usor de la o luna la alta. Dupa primul an, daca LIBOR s-ar pastra la nivelul de acum, rata creste la 618 euro pe luna, la care se adauga in continuare comisionul de 0,05% din suma totala ramasa de achitat.

Creditul in franci elvetieni (atit cel ipotecar, cit si cel imobiliar) se acorda pe o perioada maxima de 30 de ani. Cel imobiliar acopera 75% din valoarea tranzactiei. Avansul poate fi insa de numai 5%. Aceasta in conditiile in care banca ofera si un credit suplimentar de nevoi personale de pina la 20% din valoarea tranzactiei. Creditul de nevoi personale se acorda pe toata perioada creditului imobiliar si presupune un comision de analiza de 15 CHF, un comision de acordare de 2% (se plateste o singura data) si un comision de administrare 0,15% la sold. De asemenea, comisionul de rambursare anticipata este de 4% in primii 5 ani, 2% in urmatorii 5 ani si 0% in perioada urmatoare.

De asemenea, produsul ofera o perioada de gratie de patru ani. Mai precis, clientul care apeleaza la aceasta optiune nu trebuie sa plateasca bancii nici un ban timp de sase luni din momentul in care a primit imprumutul, iar in urmatoarele 42 de luni plateste doar echivalentul dobinzii.

Valoarea maxima a imprumutului depinde de veniturile familiei, astfel ca, spre exemplu, la un venit de 3.000 de lei pe familie, imprumutul acordat poate ajunge la echivalentul a 100.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.