LPF a anulat pedeapsa pentru campioni, dar a incasat o amenda uriasa: 33.000 de euro.

Comisia de Apel a Ligii Profesioniste de Fotbal a anulat, vineri, decizia Comisiei de Disciplina in ceea ce priveste sanctiunea dictata impotriva clubului Dinamo, prin care "ciinii" erau obligati sa dispute doua meciuri pe teren propriu fara spectatori. In schimb, amenda de 50.000 de lei a fost dublata, in contul Ligii urmind sa intre circa 33.000 de euro! Dinamo, prin intermediul managerului sportiv Petre Buduru, a anuntat ca nu va face recurs la decizia luata de Comisia de Apel, decizie de bun-simt daca ne gindim la faptul ca gruparea din Stefan cel Mare a fost iertata de supliciul a doua meciuri fara spectatori.

Suma imensa imputata clubului justifica interesul LPF pentru preluarea comisiilor de la FRF. In acest ritm, in conturile Ligii se vor stringe in curind mai multi bani decit poate aduna un club de mijlocul clasamentului. Comentariile de dupa decizie au fost toate in acelasi ton. Valentin Alexandru, secretar general al LPF, a spus ca "e pacat ca acesti bani nu sint platiti de huligani, ci de club". Mircea Rednic, aflind ca unul dintre agresorii jandarmilor a fost identificat si amendat cu 15.000 de lei, a fost mai dur: "Sa-si vinda casa pentru a plati amenda!".

Mircea Sandu nu renunta la comisii

FRF a anuntat ieri ca va pune in discutia Comitetului Executiv problema apartenentei comisiilor care judeca litigiile din Liga I. Trecute recent de Agentia Nationala pentru Sport (ANS) sub jurisdictia LPF, Comisia de Disciplina, cea pentru statutul jucatorului si Apelul sint dorite de Mircea Sandu inapoi la FRF. Prin aceste organisme se controleaza desfasurarea Ligii I si, in plus, se colecteaza amenzi de sute de mii de euro. "In cel mai scurt timp vom pune in discutia Comitetului Executiv problema comisiilor", a anuntat ieri site-ul oficial al federatiei.