In 1961, John F. Kennedy, presedintele SUA, isi propunea sa faca posibila aterizarea unui om pe Luna. A fi primul pe Luna devenise o chestiune de mandrie nationala. Deoarece Uniunea Sovietica intrecuse America cu prima lansare a unui satelit si primu
In 1961, John F. Kennedy, presedintele SUA, isi propunea sa faca posibila aterizarea unui om pe Luna. A fi primul pe Luna devenise o chestiune de mandrie nationala. Deoarece Uniunea Sovietica intrecuse America cu prima lansare a unui satelit si primul om in spatiu. Astazi este ziua de nastere a celui cunoscut ca fiind primul om care a calcat pe Luna: americanul Neil Alden Armstrong. In cadrul misiunii Apollo-11, nava spatiala Columbia a efectuat zborul intre 16 si 24 iulie 1969, avand echipajul compus din: Neil A. Armstrong - comandantul misiunii, Michael Collins - pilotul modulului de serviciu, Edwin E. (Buzz) Aldrin Jr - pilotul modulului lunar Eagle. Misiunea a durat 195 ore (8 zile) 18 minute 35 secunde, iar stationarea pe Luna a durat 21 ore 36 minute 21 secunde. Activitatea extravehiculara a durat 2 ore 36 minute 21 secunde. Cand Armstrong a coborat pe Luna, primele lui cuvinte au fost: "Un pas mic pentru mine, un salt urias pentru omenire". Mai putin cunoscute sunt cuvintele spuse de el la sosirea pe Pamant. Ar fi spus: "Mult noroc, domnule Gretzky", iar intreaga lume ar fi ramas nelamurita: Neil a tradat, a trecut de partea rusilor, un mesaj secret etc. Armstrong ar fi lamurit totul: "Acum, ca domnul Gretzky a murit, pot sa va ofer explicatia. Cand eram copil, vecinii nostri erau familia Gretzky. Intr-o zi, pe cand ma jucam pe sub geamul lor, am auzit-o pe doamna Gretzky, care urla enervata la sot: «Sex oral vrei? O sa fac sex oral cand o ajunge baietelul vecinilor pe Luna!»". Unii jura ca e o anecdota reu-sita, altii sustin ca e adevarul gol-golut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.